İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası 14 Aralık’a ertelendi

İBB Başkanı Ekram İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava 14 Aralık 2022 tarihine ertelendi.

İBB Başkanı Ekram İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada reddi hakim talebi kabul edilmedi. Savcı, Nisan ayındaki mütalaasını savunma söz hakkı alamadan yineledi ve Ekrem İmamoğlu’na en yüksek cezanın 4 yıl 1 ay hapis cezası olarak verilmesini istedi. Hakim ise duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı.

4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

DURUŞMAYA TOMA'LI ÖNLEM

Davaya saatler kala Kartal sokaklarında çok sayıda TOMA görüldü. Öte yandan 21 Eylül'de gerçekleşen duruşma öncesinde 'toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü' yasağı getirilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası 14 Aralık'a ertelendi

REDDİ HAKİM VE TANIK DİNLENMESİ TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Hakim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının diğer tanıklar Necati Özkan ve Murat Ongun’un dinlenmesi talebini reddetti. İmamoğlu'nun avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Hakim ise talebi kabul etmedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı, Nisan ayındaki mütalaasını savunma söz hakkını kullanmadan yineledi. Savcı Ekrem İmamoğlu’na en yüksek mertebeden ceza verilmesini istedi. Hakim duruşmayı 14 Aralık 2022 tarihine erteledi.

Exit mobile version