İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Muharrem İnce yorumu: “Yine FETÖ ve Bay Kemal kaset iş birliği”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Muharrem İnce yorumu: "Yine FETÖ ve Bay Kemal kaset iş birliği"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığına ait “Yine FETÖ ve Bay Kemal kaset iş birliği” dedi.

İçişleri Bakanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri önceki kullanımla buluşmaya devam ediyor. Bakan Soylu, bugün birinci olarak Beyoğlu Tomtom Mahallesi’ne, daha sonra Tophane Mahallesi’ne giderek bakmaya seslendi. Tophane’de yaptığı konuşmada, Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylıktan uzaklaştırılmasını yorumlayan Soylu, terör örgütü FETÖ ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaretledi.

“Özellikle son 12 yayınlarından Türkiye’de yaşadıklarımızı hepimizin sahip olduğu”
Tüm engellemelere karşı iktidarda oldukları süre boyunca birçok icraat gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Soylu, “Özellikle son 12 sahipliğinden itibaren Türkiye’de yaşadıklarımızı hepimize sahip olacaklar. Çabucak üstte Taksim’de seyahat etkinlikleri başladı. Dediler ki sen Taksim’de cami yapmayacaksın. Dediler ki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmayacaksınız. Dediler ki İstanbul Havalimanı’nı yapmayacaksınız. Dediler ki Kuzey Marmara Otoyolu’nu yapmayacaksınız. Dediler ki Mersin’de nükleer santrali yapamayacaksınız. Marmaray yapmayacaksınız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü Tayyip Erdoğan mı yaptı? Akabinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden sonra dünyanın en büyük havalimanlarından biri İstanbul Havalimanı’nı mı yaptı? Akabinde Mersin’deki nükleer santrali, yani bizim güç açığımızı kapatacak, gemilerin güç parası vereceği Mersin nükleer santralinin birinci etabını açtı mı? Akabinde bütün eşyalarla Tayyip Erdoğan Marmaray’ı yaptı mı? Avrasya’yı yaptı mı? Evet. Osmangazi Köprüsü’nü yaptı mı? Evet. Yetmedi Kuzey Marmara Otoyolu’nu yaptı mı? Hafta içi vakitte Tayyip Erdoğan Taksim’de de camiyi yaptı mı? Bunlara kapak olsun diye bir de Çanakkale Köprüsü’nün pandemi dönemini bitirdi mi?” dedi.

“Türkiye’yi tam yüz yıllık bir karmaşaya sokacaklar”
Bakan Soylu, Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi halinde Amerika’nın buluşmasını yerine getireceğini belirterek, “Tayyip Erdoğan gitsin, diyen bay Kemal diyor ki; ‘Ben kuzey Irak’tan ve kuzey Suriye’den askeri çekeceğim’ diyor. Bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? Orada terör koridoru, güvenlik koridorunuz olacak, orada bir terör devleti kuracak, Amerika’nın talebini yerine getirecek. Diyor ki; Apo ile Selo tutsaktır, onları özgür bırakacağız. Diyorlar ki; özerkliği güçlendirmez Türkiye’ye. Onları da özerklik getirmek. Artık idare bunlarda olacak ve Türkiye bir öteki karmaşaya, tam yüz yıllık bir karmaşaya sokacaklar. Türkiye’yi yüz yıllık bir karmaşaya mı sokmaya razıyız, yüz yıllık bir istikrara mı sokmaya razıyız? Türkiye bunu kısıtlayacak” diye konuştu.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi. Yeniden FETÖ ve Bay Kemal kaset iş birliği”
Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylıktan bahsetmesi hakkında da konuşan Bakan Soylu, “FETÖ’cülerle alakayı görmediniz mi? Artık diyorlar ki; FETÖ’cüleri yetiştirmez hükümetin başına tekrar koyacağız. Artık Muharrem İnce adaylıktan çekilmiyor mu? Sanki neden? Tekrar FETÖ ve Bay Kemal kaset iş birliği, hakikat mu? Artık onlar bu millet 14 Mayıs akşamı o denli bir tokat vuracak ki bir daha Türkiye tarihinde bunların ismini kimse anlamayacak. Bu türlü bir bu türlü bir rezalet kelam olabilir mi? Tayyip Erdoğan’a evet herkes dua etmeyi bu FETÖ belasından tek başına Türkiye’yi kurtardı diye. Artık onları Amerika’dan getirecekler, tekrar Türkiye’nin başına geçecekler” kullandı.

Exit mobile version