Işık’tan Kılıçdaroğlu’na: “4 partiye 38 vekil verdin de HDP’ye ne kadar açıkla”

Işık'tan Kılıçdaroğlu'na: "4 partiye 38 vekil verdin de HDP'ye ne kadar açıkla"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, CHP listelerinden DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye 38 milletvekili kontenjanının verildiğini belirterek Kemal Kılıçdaroğlu’na “4 partiye 38 vekil verdin de HDP’ye ne olacağını açıkla” dedi.

61, 62, 63 ve 64. Hükûmetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 65. Hükûmette Ulusal Savunma Bakanı ve Başbakan yardımcısı olarak görev yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık memleketi Gümüşhane’ye geldi. İlçelerde ortaya çıkanla bir ortaya çıkan Işık, akşam saatlerinde vilayet merkezindeki AK Parti Vilayet Başkanlığı binası önünde toplanan partililerle buluşuyor. Beraberinde AK Parti Fazilet ve Etik Heyeti Lideri ve 23, 24, 25. devir Milletvekili Prof. parti binasına atlı konvoyla gelen 29 yaşındaki şehir bağımsız tek milletvekili adayı Ufuk Arslan’a AK Parti rozetini taktı. Parti binası toplanan bina kalabalığına yaptığı konuşmada Gümüşhanelileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletvekili adaylarına takviye veren davet eden Işık, muhalefet ve bilhassa Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

“Yüzde 2,5 oy alanı 38 vekillik verdi, yüzde 10 alan HDP’ye ne verdin?”
CHP listelerinden DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye 38 milletvekili kontenjanının verildiğini, Cumhurbaşkanı yardımcısı, Bakanlık kelamlarının verildiğini söyleyen Işık, HDP’ye neler sunulacağını merak edeceklerini belirten “DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti’nin oy oranı yüzde 2,5 değil. Birine, birine 10, birine 15 tam 38 vekil vermiş. Kazanırsan sen Cumhurbaşkanı yardımcısısın bir tane de bakanlık, istekleri de birebir biçimde. Toplam yüzde 2,5 vermeyen partilere 4 Cumhurbaşkanı yardımcısı, 4 bakanlık ve 38 vekillik verdi. Bu HDP diyor ki biz yüzde 10’un üzerindeyiz. Yüzde 2,5 oy alana bunu verdin yüzde 10 alan HDP’ye ne verdi? Bunu bilme hakkımız yok mu? Bunları sordurmazsak seçim gününe kadar Cumhurbaşkanımızın sandığından net bir zaferle sonuçlandırmazsak tahminen bu soruları sormak için geçilebilir” dedi.

Adaylıktan çekildikten sonra Gümüşhaneli çıkışları için daha çok çalışacağını söyleyen Ufuk Arslan ise “14 Mayıs’ta gönüllerin kırgınlığını alabilmemiz için iki tane milletvekilimizi buradan Ankara’ya çıkaracağız. Gençlerimize buradan kelamın geleceği gelecek. Vekillerimizi buradan gönderdiğimiz vakit gençlerin de Gümüşhane’de kelam hakkı olacak” olarak kullandı.

Exit mobile version