İYİ Parti kritik günlere girdi: Akşener’in yol haritası ne olacak?

İYİ Parti’nin 24 Haziran’da gerçekleşecek kongresinde tek aday olması beklenen Akşener’in yeni döneme dair yol haritasını açıklaması, ittifaklarla ilgili de yeni bir anlayış ortaya koyması bekleniyor.

İYİ Parti kritik günlere girdi: Akşener’in yol haritası ne olacak?

İYİ Parti’de kongre hazırlıkları hız kazandı. Genel başkan seçiminin yapılacağı, Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu’ndan oluşan parti yönetiminin belirleneceği 3’üncü Olağan Büyük Kongre için farklı ekipler çalışmalarını yürütüyor. Ankara ATO Kongre Merkezi’nde 24 Haziran’da gerçekleşecek kongre için bir yandan teknik hazırlıklar yürürken bir yandan da partinin yeni dönem vizyonunu ortaya koyacak kongre sloganının belirlenmesi için çalışma sürüyor.

HERKESİN FİKRİNE KIYMET VERİYOR

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Akşener, “Bugünden sonra da milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Şunu unutmayın ki biz hâlâ buradayız. İYİ Parti ve mensupları burada, Meclis’te, Türkiye’de. Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür” demişti.

Geçen iki hafta basına açık hiçbir programa katılmayan Akşener, bu süreçte Meclis’in açılmasına karşın grup toplantısı da yapmadı. Seçim sonrası partisinin tüm yönetim organları ve parti kurullarıyla bir araya gelerek eleştiri ve önerileri dinleyen Meral Akşener tamamen kongreye odaklandı.

İYİ Partili kurmaylar Akşener’in kongrede yapacağı konuşmanın partinin önümüzdeki dönem vizyonunu ortaya koyacak, yol haritasını netleştirecek nitelikte olacağını ifade ediyor.

Kongrede vereceği mesajları titizlikle seçeceği ifade edilen Akşener, parti kurullarının yanı sıra parti dışından fikrine önem verdiği kişilerle de bir araya geliyor.

Bir parti kurmayı, Akşener’in kongreye giden süreçteki temaslarını şöyle aktardı: “Genel Başkanımız seçim sonrası herkesi dinliyor ve not alıyor. Partinin kurucuları, partiye emek veren önemli büyüklerimiz, fikrine önem verdiğimiz kişilerle bir araya geliyor. Yoğun bir görüşme trafiği var. Herkesin fikrine kıymet veriyor. Kongre konuşmasında hem bizlerden, hem partililerden aldığı geri dönüşlerden hem de yaptığı birebir görüşmelerden faydalanacağını biliyoruz.”

Exit mobile version