Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı’na yürüdü, “ülkede adalet istiyoruz” dedi

Sabah partisinin milletvekillerini TBMM'de toplantıya çağıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Partililer ile birlikte Adalet Bakanlığı önüne yürüdü. Daha sonra basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu sert sözler söyledi ..

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı'na yürüdü, "ülkede adalet istiyoruz" dedi

 6 yaşında evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüze uğradığını belirterek mahkemeye başvuran kızın durumu geçtiğimiz haftadan beri Türkiye'nin en önemli gündem maddesi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , 6 yaşındaki bir çocuğun tarikat sevdalısı bir birey tarafından çocuk yaştan itibaren yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı iddiası için adalet isteyerek, Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

Bakanlık önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, hem Adalet Bakanlığı'na hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“İki yıldır ne yaptınız?”

''Aile Bakanı açıklama yapıyor 'İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz' diyor. İki yıldır biliyorsunuz da iki yıldır ne yaptınız?

Sistematik bir tecavüz var siz bunu iki yıldır biliyorsunuz gıkınız bile çıkmıyor. Adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz.

“Evladımızın sesi olmak için adalet için geldim.”

Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı'nın zaten ne yağptını kimse bilmiyor. Polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar. Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı? Kim onların önüne engel olarak çıkıyor? Savcılar hangi gerekçe ile bu dosyaları kapatıyorlar? Güçlerini kimden alıyorlar? 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Buraya bu evladımızın sesi olmak için adalet için geldim.

“Adalet istiyoruz bu ülkede.”

Bu haksızlığa dayanamıyorum. Adalet istiyoruz bu ülkede. Devletin kurumlarının çalışması lazım önündeki tek engel bu siyasi otoritedir.''
 6 yaşında evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüze uğradığını belirterek mahkemeye başvuran kızın durumu Türkiye'nin en önemli gündem maddesi oldu.

Exit mobile version