Kemal Kılıçdaroğlu Suriyelileri 2 yıl içerisinde geri göndereceğini söyledi

Kılıçdaroğlu, yaptığı Kilis ziyaretinde Suriyeli mültecilere ilişkin konuştu, “Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri, Suriye’nin meşru yönetimi ile görüşmektir, 2 yıl içerisinde hepsini geri göndereceğiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Suriyelileri 2 yıl içerisinde geri göndereceğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı temaslar kurma amacıyla ziyaretlerine devam ediyor.  Bu kapsamda dün Kilis’e gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, burada; yönetim ve üyelerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada bölgedeki göçmen sorununa dikkat çekerek göreve geldiklerinde göçmenleri en geç 2 yıl içinde geri göndereceklerini söyledi.

“Biz ırkçılık yapmıyoruz herkesin kimliğine saygımız var”

Kılıçdaroğlu, “Bunun iki yıl içinde gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Düğmeye bastık, ertesi gün göndereceğiz, yok. Bu proje şunu öngörüyor; bir, biz ırkçılık yapmıyoruz herkesin kimliğine saygımız var. İki, Türkiye’nin itibarını düşünüyoruz, öyle insanları bindirdik otobüse zorla gönderdik onu da yapmıyoruz.

Üç, göndereceğimiz insanın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Dört, göndereceğimiz insan orada para kazanacak. Bizim fabrikalarda çalışacaklar, ücretlerini alacaklar. Böylece herkesin memnun olduğu bir düzen inşa edeceğiz.

“Bunun kolay olmadığının farkındayım ama 2 yıl içinde geri göndereceğiz”

İki yıl içinde biz bunları yapacağız. Bunun çok kolay olmadığının ben de farkındayım, eminim sizler de farkındasınız. Çünkü bölgede bizim dışımızda başka unsurlar da var. Amerika da var orada, Rusya da var orada.

Ama biz tabii biz Suriye’nin içiyle değil kendi sınır boylarımızdaki bize Suriye’den gelen kardeşlerimizle daha çok ilgileniyoruz ve kendi ülkelerine gönderiyoruz.” diye konuştu.

Exit mobile version