Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi

Meral Akşener'in altılı masadan kalktığını duyurmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan videolu bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu, "Bu sofrada nezaketsizliğin yeri olmamalı. Soframızı büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Altılı masa, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarıyla dağıldı… Akşener, bugün kameraların karşısına geçerek Kemal Kılıçdaroğlu‘nun adaylığını reddettiklerini bildirdi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı adaylık için göreve davet eden Akşener’in sözleri muhalefet cephesini karıştırdı. Bu gelişmelerin ardından gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından yayınladığı bir videoyla Akşener’in ifadelerine yönelik konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle;

“Bu sofraya ‘o oturmasın, bu oturmasın’ diyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye’yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye’yi 20 senedir yaşıyoruz zaten. ‘Erdoğan gitsin, ama Erdoğanizm gelsin’ bu da olmaz. Tarihi sorumluluğumuz var bizim. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim.
Sürekli aynı olgular, birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız.

Bana gelince, ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm. Birleştirmeye de devam edeceğim, sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerektirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu, kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. ”

 

 

 

 Kemal Kılıçdaroğlu

Exit mobile version