Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na davet

Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu arayarak CHP grup toplantısına katılması için özel olarak davet etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu için adaylık konuları her gün farklı iddiaya sahne oluyor. 2023 yılında gerçekleşecek ve 7 aydan az bir süre kalan çok kritik Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için  siyasi partiler, tüm hazırlıklarına  hız kesmeden devam ediyor.

Muhalefet tarafından ise aday berlirsizliği sürerken her gün farklı iddialar ortaya atılmaya ve konuşulmaya devam ediypor

Masada adaylık için uzun zamandır CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin ön planda duruyordu fakat İyi Parti Lideri Meral Akşener’in desteğiyle CHP’li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın isimleri konuşulmaya başlandı.

İmamoğlu’nun adaylığı konusu

Son zamanda çıkan dava kararlarının arından Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak davası adaylık sıralamasında kendisini üstlere taşıdı.

Konuyla ilgili ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu adayın 6’lı masadan çıkması gerektiğini söyleyip İmamoğlu’nun da İstanbul’daki görevine devam edeceğini üstüne basarak vurguladı.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz bir hamle geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu grup toplantısına davet etti

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu arayarak CHP grup toplantısına katılması için özel olarak davet etti.

Gelen haberlere göre ise Kılıçdaroğlu grup toplantısında yapacağı konuşmayla, İmamoğlu’nu kendisinin yanında olduğunu gösterip, adaylık konusunu da ortadan şimdilik kaldırmayı hedefliyor..

;

ekrem imamoğlu

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SARAÇHANE KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesi Cevizli köyünde doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü bitirdi. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans eğitimi aldı.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

1992 yılında, henüz yüksek lisans öğrencisiyken aile şirketinde çalışmaya başladı. Ardından grup şirketlerinin yönetimini üstlendi; konut ve kentsel planlama projeleri yürüttü. Bu aşamalarda karşılaştığı yerel siyaset kaynaklı sorunların çözümü amacıyla siyasete girmeye karar verdi.

2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı, Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün üyesi oldu. O yıl yapılan yerel seçimin ardından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Beş yıl boyunca ilçe örgütünü büyüten ve aktif hale getiren bir ilçe başkanlığının ardından, 2013 sonunda ön seçimle CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı gösterildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu.

2014 – 2019 yılları arasında Beylikdüzü ilçesinin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. İlçenin sosyal yaşamında, altyapı hizmetlerinde ve hayat standartlarının yükseltilmesinde gösterdiği başarılar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu Millet İttifakı’nın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıyla sonuçlandı.

Üç aylık kısa sürede, etkili bir kampanya yürüten İmamoğlu, yüzde 48.82’lik oy oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildi. Ancak iktidar partisinin itirazları sonucu İmamoğlu’nun belediye başkanlığının 18. gününde YSK, daha önceki içtihatlarına aykırı bulunan bir kararla sadece İBB Başkanlığı seçimlerini ve verdiği mazbatayı iptal etti. YSK, 6 Mayıs 2019 tarihinde iptal ettiği seçimin 23 Haziran 2019’da yenilenmesine karar verdi.

Aynı günün akşamı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde yaptığı tarihi konuşmayla yeni seçim kampanyasına başladı. Kampanya Türkiye’de adalet ve demokrasi mücadelesinin sembolü haline geldi. 23 Haziran’da 31 Mart’a göre çok daha büyük bir başarıyla yüzde 54,2’lik bir oy desteğiyle yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu oran, son 35 yılda İBB Belediye Başkanlığı seçimlerinde elde edilen en yüksek oy oranıydı.

İstanbul ve Türkiye’nin demokrasi hayatı için dönüm noktası oluşturan bu seçimin ardından 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak,2. kez İBB Başkanlığı görevine başladı. Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, 1988 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖREVLERİ NELERDİR?

Büyükşehir belediye başkanının görevleri şunlardır:

Belediye teşkilatının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, beldenin ve belediyenin hak ve menfaatlerini korumak.

Belediyeyi stratejik plâna uygun olarak yönetmek, belediye idaresinin kurumsal stratejilerini oluşturmak, bu stratejilere uygun olarak bütçeyi hazırlamak ve uygulamak, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini belirlemek, izlemek ve değerlendirmek, bunlarla ilgili raporları meclise sunmak.

Büyükşehir belediye meclisi ve encümenine başkanlık etmek, bu organların kararlarını uygulamak.

Bu Kanunla büyükşehir belediyesine verilen görev ve hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli önlemleri almak.

Büyükşehir belediyesinin ve bağlı kuruluşları ile işletmelerinin etkin ve verimli yönetilmesini sağlamak, büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşları ile işletmelerinin bütçe tasarılarını, bütçe üzerindeki değişiklik önerilerini ve bütçe kesin hesap cetvellerini hazırlamak.

Büyükşehir belediyesinin hak ve menfaatlerini izlemek, alacak ve gelirlerinin tahsilini sağlamak.

Yetkili organların kararını almak şartıyla, büyükşehir belediyesi adına sözleşme yapmak, karşılıksız bağışları kabul etmek ve gerekli tasarruflarda bulunmak.

Mahkemelerde davacı veya davalı sıfatıyla ve resmî mercilerde büyükşehir belediyesini temsil etmek, belediye ve bağlı kuruluş avukatlarına veya özel avukatlara temsil ettirmek.

Belediye personelini atamak, belediye ve bağlı kuruluşlarını denetlemek.

Gerektiğinde bizzat nikâh kıymak.Diğer kanunların belediye başkanlarına verdiği görev ve yetkilerden büyükşehir belediyesi görevlerine ilişkin olan hizmetleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak.

Gerektiğinde görev ve yetkilerinden bir veya birkaçını ilçe veya ilk kademe belediye başkanına devretmek.

Bütçede yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak, engellilerle ilgili faaliyetlere destek olmak üzere engelli merkezleri oluşturmak.

Büyükşehir belediyelerinin 7 inci maddeye göre ilçe ve alt kademe belediyelerine görevlerini devretmeleri için büyükşehir belediye başkanının uygun görüşü aranır.

5216 Sayılı Kanunun 19.maddesine Belediye Kanunundaki hükümler saklı kalmak kaydıyla büyükşehir belediye meclisinin feshine neden olan eylem ve işlemlere katılan büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediye başkanlarının görevlerine Danıştay kararıyla son verilir

 

 

Exit mobile version