Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Özgür Yici kimdir ve nereli?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Özgür Yici kimdir ve nereli?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Özgür Yici kimdir? Özgür Yici’nin tam doğum tarihi bilinmemekle birlikte, bilinen bilgilere göre 2023 yılı itibarıyla 40’lı yaşlarında olduğu tahmin edilmektedir. Evlilik durumu hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Özgür Yici kimdir?

Özgür Yici, gazetecilik kariyerine Sabah Gazetesi’nde Dinç Bilgin ekibinde başlamıştır. Müzik dergileri yönetimi ve başkanlığı gibi görevler üstlenmiştir. Ercan Arıklı ile birlikte Esquire dergisini çıkarmış ve çeşitli dergilerin başkanlığını yapmıştır. Vatan Gazetesi’ne geçtikten sonra hafta sonu eklerinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni olmuştur.

Özgür Yici, ayrıca Vatan Dergi Grubu’nu Ercan Arıklı ile birlikte kurarak IN STYLE, Haftalık ve Boxer gibi dergileri yayımlamıştır. Doğuş Yayın Grubu’nda dergi grup başkanı olarak görev yapmış ve önemli dergilerin çıkmasını sağlamıştır. Daha sonra tekrar Sabah Grubu’na geçerek dijital yayınları yönetmiştir.

Özgür Yici’nin ailesi CHP’li bir geçmişe sahiptir. Babası Özkal Yici, Erdal İnönü ile birlikte SODEP’in kurucuları arasında yer almıştır. Ayrıca CHP’de üç dönem Parti Meclisi (PM) üyeliği yapmıştır. Özgür Yici, Nurettin Sözen döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Grup Başkanvekilliği ve Şişli Belediyesi’nde Fatma Girik döneminde Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı olarak atanan Özgür Yici’nin geniş bir gazetecilik ve medya deneyimi bulunmaktadır. Bu deneyimleriyle Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yapacak ve stratejik konularda destek sağlayacaktır.

Exit mobile version