Kılıçdaroğlu, “bizim de yanlışlarımız oldu” diyerek Başörtüsünü işaret etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter videolarına bir yenisini ekledi. Kılıçdaroğlu bu kez giyim kuşam ve başörtüsü meselesi için "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz" diyerek Meclis'e yasa teklifi vereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "bizim de yanlışlarımız oldu" diyerek Başörtüsünü işaret etti!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geride bıraktığımız gün çıktığı Halk Tv yayınında gece saat 21:00'ı işaret ederek vatandaşları davet etmişti. Sosyal medya hesabından beklenen açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun merakla beklenen gece buluşmalarından bu kez Başörtüsü meselesi çıktı. Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var! diyerek paylaştığı videoda Türkiye'de başörtüsü sorunu olduğunu iddia ederek, bunu yasal güvenceye alacaklarını ifade etti.

Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz diyen Kılıçdaroğlu, “Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız.” dedi. TBMM'ye kanun teklifi sunacaklarının altını çizen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün gerekli başvuruları yapacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video mesajında, “Biliyorsunuz uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok yaralar var. Bu yaralar hep bizi geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda atacağımız adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum. Helalleşme tam olarak bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar adeta düşmanlaştırdılar. Oysa devlet yaraları kapatacak ki millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım. Her kapanan yara bizi birleştirecek, güçlendirecek. Her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek. Bu yüzden ben ucu nereye varırsa varsın bu yaraları kapatmaya kararlıyım.

Geçen hafta yol arkadaşlarıma yanımda mısınız diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor. Özetle yürek istiyor yürek, siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye'yi barıştırma yolu engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız.

Bu yaralardan biri de baş örtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz.

Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkarıyoruz. Yarından itibaren bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızın ardından Meclis'e vereceğiz. CHP grubu, eksiksiz, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracak.

Sarayı'nda samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak? Türkiye'nin yaralarını kapatma konusunda yol arkadaşlarımız benimle. Yaraları kapatma konusunda da biz daha cesur olacağız. Bu zor, zor olduğunu kadar hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum”. ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜ İÇİN NELER DEMİŞTİ?

“Türban çuldur türban bir metrekarelik bez barçasıdır” sözleriyle bir canlı yayında gündeme damga vuran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, beşinci sınıftan itibaren başörtüsüne izin veren düzenleme ile alakalı “Bir süre sonra belki de türban takan kardeşimiz türbanını açacaktır. İlla ömür boyu takacaksın diye bir kural mı var? Başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka ve laikliğe aykırıdır” demişti.

Bir başka paylaşımında ise, “Sonunda ilkokulda başörtüsü de olacak. Döndük yine ilk noktaya çağdaşlık ödülü alındı kafa yine aynı kafa.:)” sözlerini kullanmıştı.

2008'de çıkan yasa ile başörtüsü yasağı kaldırılmış, CHP ise Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

Exit mobile version