Kılıçdaroğlu “Bu akşam çok önemli bir tweet atacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HalkTv 'de İsmail Küçükkaya 'nın konuğu oldu. Türkiye'nin gündemini değerlendiren Kılıçdaroğlu, akşam randevusu verdi. CHP lideri saat 21.00'de çok önemli bir tweet atacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu "Bu akşam çok önemli bir tweet atacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdarığlu 2 Ekim 2022 6'lı masa toplantısının sabahına HalkTv 'de gazeteci İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, gündem başlıklarını değerlendirirken bir de randevu verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI 

Altılı masa toplantısından, Mersin'deki terör saldırısına, dezenformasyon yasasına, Pendik – Sabiha Gökçen Metro Hattının açılışından, borsa vurguncularına kadar birçok konuda Küçükkayanın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu akşam çok önemli bir mesaj yayımlayacağını söyleyerek saat 21.00'yi işaret etti.

6'LI MASA NE KONUŞTU?

Kılıçdaroğlu “Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve bu durumdan rahatsız olan 6 lider bir araya geldik. Türkiye bu kadar ağır bir yükü çekemez. Hangi alana bakarsanız sorunsuz hiçbir alan yok. Sokaktaki vatandaş artık nasıl geçineceğini düşünüyor. Ahlaki değerlerimizde müthiş bir bozulma var. Boşanmalar gırla artıyor. İnsanlar perişan. Üreten insan karşılığını alamıyor” diyerek orta sınıfın yok olduğunu söyledi. 6 Masa'nın kucaklaştırıcı ve bütünleştirici bir yol izlemekte kararlı olduğunu vurguladı.

ENAG'IN ENFLASYON AÇIKLAMASINI YORUMLADI

“ENAG'ın dediği doğru. Vatandaş pazara gittiği zaman görüyor. Süt aldığı zaman, diğer ürünleri aldığı zaman bu fiyatı görüyor. Doğalgaza, elektriğe zam yapıyorlar. Gübreye yapılan zam yüzde 100'leri çok açtı. Bankalar yüzde 400'ün üzerine kâr elde ettiler. Acayip bir tabloyla karşı karşıyayız.” diyerek iktidara gelindiğinde yapacaklarının altını şu sözlerle çizdi. Çiftçinin, esnafın faiz borcu var biz bunları sileceğiz. Aile Destekleri Sigortasını getirmek istiyoruz. Hiçbir evde yoksulluk emaresi olmayacak. Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilip onu karanlığa, soğuğa mahkum etmeyeceğiz. Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. ” TÜİK 3 Ekim 2022 tarihinde enflasyon oranını yüzde 83.45 olarak açıkladı. ENAG ise yüzde 186,27 olarak duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SERT ÇIKTI

Küçükkaya'nın seçim güvenliği için alınan önlemleri kapsayan sorusunda kendi seçim güven komisyonunu kurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, güven sorunundan yola çıkarak Aslında Erdoğan kendisini tarif etmiş. Şu anda yönetmiyor Türkiye'yi, yönetme kapasitesi yok Erdoğan'ın. Ne söylediğini bilmiyor. Prompterı kaldırın iki soru sorun cevabını veremez. Televizyonlara çıkıyor, karşısında kendi arzu ettiği gazetecileri çağırıyor, şu soruları soracaksınız ben de ekrana bakıp okuyacağım diyor. Devleti yönetmek bu değildir.Bana 'Milli Güvenlik sorunu' diyor. Sen misin ben miyim? Odur. Siz kalktınız askeri hastaneleri kapattınız. Bu güvenlik sorunu değil midir? Biz bir hafta içerisinde açacağız. Bunların devlet falan yönettikleri yok.” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

PENDİK-SABİHA GÖKÇEN METROSU AÇILIŞI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmediği metro açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu masraflarını İBB'nin karşıladığını bir kez daha söylediği metro hattı açılışıyla ilgili şu sözleri söyledi. İstanbul'da metro açıyorlar. Parayı büyükşehir ödüyor ama başkanı çağırmıyorlar. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Beni davet etmiyorsunuz, açılış yapıyorsunuz. İBB'nin logosunu kapatıp, önünde fotoğraf çektiriyorsunuz. Akıl dışı bir uygulama. Senin kurdelesini kestiğin metronun parasını o kızdığın belediye başkanı ödedi. Bu kin, öfke, intikam demektir. İstanbul'u rant alanına çevirdi, herkes köşeyi döndü. İstanbul'u perişan ettin ya. Çıktın bir de söyledin 'İstanbul'a ihanet ettik' diye. Evet ihanet ettin. Yeşil alan bile bırakmadılar İstanbul'da.”

SAAT 21.00 RANDEVUSU VERDİ

Sözlerini klasikleşen akşam randevularına bir yenisini ekleyerek bitiren Kılıçdaroğlu “Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı bütün vatandaşlarımın dinlemesini isterim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım.”diyerek saat 21.00'i işaret etti.

[ilgili-haber=973]

Exit mobile version