Kılıçdaroğlu, engellilere ve ailelerine seslendi: Engelli yoksulluğuna el atacağız

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, engelliler ve engelli ailelerine seslenen bir video yayımladı.

Kılıçdaroğlu, engellilere ve ailelerine seslendi: Engelli yoksulluğuna el atacağız

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Engelliler ve Aileleri” notuyla bir videolu açıklama yayımladı.

“Engelli yoksulluğuna el atacağız” diyen Kılıçdaroğlu 9 madde saydı. İşte o maddeler:

“1- İlk iş engelli yoksulluğuna el atacağız. Engelli aylıkları ve bakım yardımları için enflasyonu dikkate alacak şekilde kanun çıkaracağız. Bu aylıkları ve yardımları asla enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yardımlar öyle Bay Kemal’in de iki dudağına bırakmayacak net kanun olacak.

2- Gelir desteğini kadının banka hesabına yatıracağız. Evde engellisi olan veya yaşlıya bakım hizmeti veren kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek ve Aile Destekleri Sigortası kapsamında kadınlar emeklilik hakkı kazanacak.

3- Protez ve ortezlerin sosyal güvenlik kurumu katkı paylarını ve malzeme desteklerini günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

4- Engelli vatandaşlarımızın akülü ve manuel tekerlikli araçlarının tamir bakım ve onarımını ücretsiz olarak yapan atölyeler kuracağız. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerimiz bu hizmetleri başarılı bir şekilde uyguluyorlar. Artık Türkiye’nin her yerine yayacağız bunu.

5- Dijital dönüşümü ve uzaktan çalışma imkanlarını dikkate alarak kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız. Kamuda 12 bin engellinin atamasını yapacağız.

6- Down sendromlu çocukların hayata katılımı ve ailelerinin destek alması için altyapıyı hızla güçlendireceğiz.

7- Engelli raporlarında keyfi değerlendirmelerin büyük mağduriyetler yarattığını biliyoruz. Biz adil ve etkin bir sağlık kurulu raporu yönetmeliğini hayata geçireceğiz. Keyfi rapor çilesi kesinlikle son bulacak.

8- Bakın engelliler en temel haklardan olan eğitimden de mahrum kalıyorlar. Sadece yüzde 6.5’i lise, yüzde 2.6’sı üniversite mezunu. Çünkü engelliler için eğitim de engellerle dolu. Biz okulları engelli öğrencilerin ihtiyacını gözeterek tasarlayacağız. Engelli çocukların örgün eğitim dışındaki rehabilitasyon hizmetini ayda en az 40 saate çıkaracağız.

9- Engellilere yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için yeni hukuki düzenlemeler yapacağız. Bu ülkede engelliler artık eşit yurttaşlar olarak hakettikleri gibi insanca yaşayacak.”

Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı paylaşımda “Program yoğunluğu nedeniyle, videom bu kez 00.30’a kaldı. Geceyarısı burada buluşalım. Engelliler ve engelli ailelerini bekliyorum. Biraz geç biliyorum ama söz, kesinlikle pişman olmayacaksınız.” diye seslenmişti.

Exit mobile version