Kılıçdaroğlu’nun köstebekleri tespit edildi

Hükümet projelerini çok gizli olmasına rağmen sızdırılmaları sonrasında sızdırma yapan bürokratların tespiti için başlatılan süreçte Kılıçdaroğlu'na bilgi sızdıran köstebekler tespit edildi.

Kılıçdaroğlu'nun köstebekleri tespit edildi

Son dönemde köstebek gerçeğiyle yüzleşen Hükümet, her proje öncesinde bilgilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sızdırılmasına yönelik başlattığı köstebek tespitinde sona geldiği bildirildi. Sızdırmada bulunduğu öğrenilen köstebekler bir bir tespit edildiği ifade ediliyor.

Hükümet tarafından açıklanacak projeleri önceden öğrenerek açıklanmasına kısa süre kala CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından önerilmesi, bu hadisenin birden fazla kez tekrarlanması sonrasında köstebek operasyonunda düğmeye basıldı. Bakanlıklar içerisinde büyük gizlilikle yönetilen ancak sonrasında bir şekilde sızdırılan projelerde sızdırma yapanların bulunduğu, köstebeklerin tek tek tespit edildiği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, KYK borçları, icralık borçlar, OTV indirimleri, gençlere bilgisayar ve cep telefonu vergi indirimi gibi bazı kritik projelerin açıklanmasından hemen önce Kılıçdaroğlu tarafından önerilmesi, kendi projesiymiş gibi algılanılmasının sağlanmasına aracılık eden köstebeklere yönelik operasyon yapılmaya başlandı.

Bilgi sızdırdığı tespit edilen eski bürokratlardan bazılarının “Müşavir” kadrolarında görev yaptıkları, bir aktif görevleri bulunmadığı öğrenildi. Bakanlıklardaki aktif bürokratlar ise bundan sonraki çalışmalarla ilgili olarak bilgi sızmaması için, “dikkatli olmaları” konusunda uyarıldıkları gelen haberler arasında. 

Kaynak Türkiye Gazetesi

Exit mobile version