Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor...

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye’nin her tarafından sorunlar geliyor. Bütün mesele her soruna akılcı sorunlar çözmek.

Ayrışmayacağız, inadına kucaklaşacağız, bu güzel ülkemize huzuru mutlaka getireceğiz.

Her soruna akılıcı çözümler ürettiğinizde barışık bir toplumu inşa etmiş olursunuz. Hedefimiz de böyle bir siyaset anlayışı. Bu siyaset anlayışını Türkiye’ye getireceğiz. Altı lider birlikteyiz, birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Var olan sorunlara akılcı çözümler üreteceğiz.

Belgeselci Sibel Tekin cezaevine alınmıştı, neden belgesel çektin diye. Sibel’e şunu söyleyelim kapalı cezaevinden açık cezaevine hoş geldin. Ama Türkiye’yi cezaevinden kurtaracağız.

Toplumun her kesiminde sorun var ve bu sorunu çözmeye hazırız. Beşli çetenin değil alın teri dökenlerin kazandığı bir Türkiye inşa edeceğiz.

Tek adam rejiminin faturası bugün önümüzde duruyor. Bu rejim bizi mahvetti. Bu rejim bir beka sorunudur. Tek adam sistemi Türkiye için bir beka sorunudur ve Türkiye buradan çıkmak zorundadır.

Güzel bir kar yağdı Ankara’ya. Çiftçimizde bekliyordu. Tarlaların suyla buluşması açısından son derece değerli. Rusya- Ukrayna savaşından sonra doğal gaz fiyatları dünyada düştü. Doğal gaz fiyatları dünyada yüzde 80 düştü kardeşim sen neden düşürmüyorsun dedim. Sanayide düşürdüler ama konutlarda düşürmediler. Kardeşim doğal gaz fiyatını neden düşürmüyorsun, dünyada yüzde 80 düştü, sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun?Bir daha ifade edeyim özellikle fakir hanelerin ne elektriği ne suyu kesilecek.

Asgari ücrete sözde büyük zamlar yaptılar. Enflasyonla eriyeceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar hızlı eriyeceğini tahmin etmiyorduk. 5 milyon 400 bin kişi açlık sınırının altında kaldı.

Zorbadan yola çıkarak Boğaziçi Üniversitesi’ne değinmek isterim. Kayyum atandı, bir süre dayandı sonra istifa etti. Bu sefer okulun içinden çıkan kişi gerçek anlamda bir Brütüs. Boğaziçi Üniversitesi sıradan bir üniversite değildir. Dünyanın en önemli ve en saygın üniversitelerinden biriydi. Aldılar yerine Brütüs Naci’yi getirdiler. Bilim insanlarını, hocaları kovdular, öğrencileri dövdüler, hapse attılar. Bu sefer de Brütüs Naci durmadı. Bu sefer de mezunlar derneğinin yaptığı binayı işgal etti.

Buradan Naci’ye sesleniyorum zulümdenü baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanalrı da asla affetmem. Naci kayyum düzeni yok ettiğimizde görecektir ne olduğunu.

Ortak Politikalar Mutabakat Metni, demokrasi tarihinde bir ilktir. 6 lider bir araya geldik ve devlet için bir beka sorunu haline gelen tek adam rejimini değiştirip bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bir araya geldik. Cumhuriyet tarihinde 6 lider bir araya gelip 2300’ün üzerinde var olan sorunlara tek tek çözüm üretiyorsa ve bunu oy birliği ile yapıyorsa Türkiye’nin geleceği aydınlıktır, kimse endişe etmesin.

Yolsuzluklara karşı mücadele, işsizliği giderme konusunda politikalar, Türkiye’nin saygınlığını koruyacak dış politikanın nasıl olması gerektiği burada var. Teknolojiyi, bilgiyi nasıl yürüteceğiz, çalınan paraları nasıl alacağız burada var.

Devleti yeniden inşa edeceğiz. Altı benzemez bunlar, bir araya gelemezler, kavga ederler diyorlardı. Ya arkadaş, siz bir aradasınız, hiç bir araya gelip önlerinde kağıtlar, şu memleketin sorununu nasıl çözeriz diye düşündüler mi! Bu memlekette yolsuzluk, hırsızlık var. Bir cümle kurdular mı.

Exit mobile version