KKTC Milletvekili Doğuş Derya Erdoğan’ın Yunanistan politikasını sert eleştirdi

KKTC Cumhuriyet Meclisine damga vuran isim Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya oldu. Derya konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sert eleştirdi. Derya “Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır” dedi.

KKTC Milletvekili Doğuş Derya Erdoğan'ın Yunanistan politikasını sert eleştirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Doğu Akdeniz'de düşmek bilmeyen tansiyon ve Yunanistan provokasyonları gündemdi. Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya kürsüden Cumhurbaşkanı Erdoğanı eleştirdi. Derya “Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır” dedi.

“SARAY VAR, SOSYAL DEVLET YOK”

Derya, “Bir müzisyen Türkiye’de istek parçayı çalmadığı için öldürüldü. Çocuk istismarı yüzde 1500 oldu. Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır. Bazen Suriye olur bu, bazen Yunanistan olur. Birilerini öteki ilan etmek zorundadır ki kendi seçmenini konsolide etsin” ifadelerini kullandı.

ÖNCE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TANISIN

Ulusal Birlik Partisi'nden İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “KKTC tanınsın” dediği için teşekkür etti. Yeşilırmak'ın konuşmasının ardındna kürsüye çıkan Derya, Yeşilırmak'ın teşekkürüne tepki gösterdi. Derya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce kendisi KKTC'nin parlamenter sistemine saygı duysun, KKTC’yi önce Türkiye tanısın. Birileri milliyetçilik yapacak diye ülkenin heba edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Exit mobile version