Lavrov: Putin ve Erdoğan Astana’da görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Astana'da görüşeceğini açıkladı. Lavrov, ABD'den Putin-Biden görüşmesi için ise "teklif gelirse değerlendirecek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin 'in Kazakistan'ın başkenti Astana'da “Asya'da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı” sırasında görüşeceğini açıkladı.

DEVLET TELEVİZYONUNA KONUŞTU

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov , Rusya devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu. Lavrov, Türkiye’nin Rusya ve Batı arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapma ihtimalini değerlendirdi. Teklifleri dinlemeye niyetli olduklarını söyleyen Lavrov, “sürecin nereye gideceği hakkında bir şey söyleyemem” dedi.

Lavrov: Putin ve Erdoğan Astana'da görüşecek

BİZE TEKLİF GELMEDİ

Lavrov, ABD'nin Rusya'yla görüşmelere hazır olduğu yönündeki açıklamalara ise sert çıktı. Moskova'nın Batı ile görüşmelere açık olduğunu ancak henüz ciddi bir müzakere teklifi almadıklarını söyleyen Lavrov, “ABD, Rusya’yla müzakerelere açık olduğunu söylüyor ancak bu yalan. Hiçbir ciddi temas teklifi almadık” açıklamasında bulundu.

GÖRÜŞME NE ZAMAN?

Asya'da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 6'ncı Zirvesi, 12-13 Ekim tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek.

Exit mobile version