“Mahsa Amini’yi öldürenleri rahat bırakmayacağız”

İran'da protestolara yol açan ülkenin ahlak polisi tarafınden katledilen 22 yaşındaki Mahsa Amini için Kanada Hükümeti harekete geçti. Başbakan Justin Trudeau düzinelerce kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

"Mahsa Amini'yi öldürenleri rahat bırakmayacağız"

Mahsa Amini'nin öldürülmesiyle başlayan protestolar tüm dünyada yankı bulmaya devam ediyor. Son olarak Kanada Başbakanı Trudeau yaptırım yoluna gideceklerini açıkladı. Trudeau, “İran’ın sözde ahlak polisi de dahil olmak üzere düzinelerce kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacağımızı duyuruyorum” dedi.

OTTAWA'DAN SESLENDİ

Trudeau verdiği demeçte, “İran’ın tekrar tekrar insan haklarını hiçe saydığını gördük, şimdi bunu Mahsa Amini'nin ölümü ve protestolara yönelik baskıyla görüyoruz” diyerek yaptırım yoluna gideceklerini ekledi. 

NE OLMUŞTU ?

İran'ın başkenti Tahran'da başını düzgün örtmediği gerekçesiyle ahlak polisi tarafından 13 Eylül'de gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini, girdiği koma sonucunda 16 Eylül'de hayatını kaybetti. Başta kadınlar olmak üzere binlerce kişi protestolara katıldı. Tüm dünyada yankı bulan protestolar on günü geride bırakırken, en az 41 kişi hayatını kaybetti.

 
Exit mobile version