Milletvekili adayı Savcı Sayan: ”Baykal’ın Erdoğan’a gizli bir hayranı vardı”

Milletvekili adayı Savcı Sayan: ”Baykal'ın Erdoğan'a gizli bir hayranı vardı”

İzmir 27. Dönem Milletvekili adayı Savcı Sayan sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda Deniz Baykal’la ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sayan, ”Baykal’ın Erdoğan’a gizli bir hayranı vardı” yorumunu yaptı.

Sayan, Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gizli bir hayranlığı olduğunu ifade ettiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Keçiören belediye başkanı Sayın Turgut Altınok CHP’li belediyelerin yapamadığını yapmış. Deniz Baykal adına bir park açılışı yapıyor.
Sağ olsunlar kendisi aradı beni de davet etti. Ancak İzmir ve civar illerde daha önceden belirlediğim programlardan dolayı katı tutmam. Katılmayı çok kutlama. Nasip olmadı. Anlamlı bir açılış dedim. Çünkü sayın Baykal bu memleketin yerli ve milli liderlerinden vardı. Biz ne zaman bu yörenin yerli ve milli değerlerine sahip çıkmadıysak hep acı çekmişizdir.
Dün bu yörenin yerli ve milli değerlerine sahip çıkmış olması belki bugün bu kadar büyük yolcular yaşamayacak. Bugün Sayın Erdoğan gibi yerli ve milli değerlere sahip çıkmamak, yarın daha büyük acıcılar çekeceğimiz kesindir. Sayın Baykal her ne kadar Sayın Erdoğan’a karşı olsa da da özel görüşmelerimizde cümlelerinden anladığım kadarıyla gizli bir Erdoğan hayranlarıydı. Bazen siyaset dışında konuştuğumuzda Sayın Erdoğan’dan hep takdirle bahsetmedi. “Kerata çok güzel belediyecilik yaptı” Başbakanlığı çok iyi götüren bu ülkeye lazım olmak için.” Bir gün bana dedi ki düşünsenize ben cumhurbaşkanıyım Türkiye’yi dışarıda temsil ediyorum. Sayın Erdoğan içerde başbakan ve Türkiye’yi Şahlandıran işler yapıyor. Türkiye’yi kim tutabilir. Ama siyaset böyle bir şeyi dikkate almaz. Sayın Baykal büyük bir yerli ve milli liderdi Sayın cumhurbaşkanımızın başbakanı iken evin içinde bulunduğunda sayın Baykal biz yardımcılarını toplar ve şöyle derdi, uygulamanın başbakanı ve bakanları içerideyken müzekkere masasında onları elde edecek hiçbir dışanda bulunmayacak Türkiye’ye döndüklerinde hesaplaşırız. Ama bugün o gün değil devleti başbakanımıza, bakanlarımıza destek olmalıyız, partimizin menfaati için icranın menfaatini değerlendiremeyiz.
Ben eğer menfaatimi düşünmüş olsaydım Sayın Erdoğan’ın siyasi yasağını kaldırmaya yönelik çalışma başlatmazdım.
Ama ben ülkemin menfaatini partimin menfaatinin üstünde tuttum ve üzerime düşeni yapmadım demokrasinin de gereğini yaptım. Biliyorsunuz bu konuda Baykal’a çok eleştiri geldi. Adeta bağlantı verdiler. Ama Baykal’ın doğru bir kararı bildiğine inanmıştı. hiç bir gün de pişmanlık duymadı. Bütün gelen sınavlara da inanarak gereğini yaptım.
Sayın Erdoğan’ın yerine getirilmesinden sonra sayın Kılıçdaroğlu ile sayın Baykal Sayın Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için randevu talebinde bulunmuşlardı. Sayın Erdoğan Kılıçdaroğlu’na genel merkezde, sayın Baykal’a konutunda buluşma yeri. Döndüğünde çok memnun olmuştu.
Sayın Erdoğan kendisine “Kılıçdaroğlu da randevudan ayrılmadan önce size döndük ve evi size uygun gördü. çünkü sizin bizim yanımızda değeriz başkadır” demişti. Olcay hanımın Sayın Erdoğan’a şu sigara yasağı kararınızı çok sevgim güzel bir iş yaptığı cümlesini hiç unutmuyordu. Tam bir dost aile sohbeti yaptık.
Ve hep Sayın Erdoğan’ın çalışkan bir vatansever olduğunu dile getiriyordu. Bugün CHP’nin kimlerin elinde olduğunu gördüğümüzde Baykal’ı daha çok arıyoruz. Baykal sağ vaka Cumhuriyet Halk Partisi listelerindeki Fetöcüleri görmüş olsaydı,çok büyük acıcılar çekecekti. Bugünkü görünümü ki Türkiye’nin değerlerine Cumhuriyet Halk Partisi değil AK Parti sahibi çıkıyor. Atatürk üzerinden siyaset yapan CHP Atatürk’ün neredeyse izini silmeye çalışan kişiler hareket Ediyor. Oysa AK Parti ve Ak partili belediyeler bu yörenin değerlerine sahip çıkıyor, hangi partiye mensupları onlarasa olsunlar ülkenin değerlerine sahip çıkıyor. Bugün de görmek ki CHP’li belediyelerin yapması gerekeni Keçiören belediye başkanı Sayın Turgut Altınok yapıyor. Allah bu memleketin birlik ve beraberliğini bozmasın bu memleketin yerli ve milli değerlerinin değerinin tam öğrenmeden geçmesini sağlar. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın Çok güzel bir iş başardınız umarım liderlerini unutan CHPliler utanır.”

Exit mobile version