Milli Eğitim Bakanlığında devir teslim töreni

Milli Eğitim Bakanlığında devir teslim töreni

Milli Eğitim Bakanlığına atanan Yusuf Tekin, devir teslim töreniyle görevi Mahmut Özer’den devraldı. Bakan Tekin, “Türk eğitim sistemini hak ettiğini yere çıkartmak için hep birlikte mücadele sloganı” dedi.
Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Mahmut Özer’in yerine Milli Eğitim Bakanı olarak Yusuf Tekin atandı. Daha önce Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Rektörü olan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan servis ile görevini Mahmut Özer’den teslim aldı.
Törenden önce bir konuşma gerçekleştiren Özer, “Bugün değerli Yusuf hocamıza görevi devredeceğiz. Bütün çalışma arkadaşlarına, bakan yardımcılarına, il müdürlerine, okul müdürlerine kısacası hülasa tüm öğretmenlerimize ve idare personelimize birlikte yol yürüdükleri için en içten şükranlarımı sunuyorum. Ama 2 kişi özel teşekkür etmek istiyorum. , baştan beri benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan yüklememi alan Sadri Şensoy hocama çok teşekkür.Tüm zorluklara rağmen vaktini eğitimin güzelleştirmek için çalışan Petek Aşkar’a çok teşekkür. suresince beni görmeme sabrı gösteren değerli çocuklarım Zeynep, Süheyla’ya, Melih İlber’e ve Sareme çok teşekkür ediyorum. geçmiştim, hamdediyorum duamı kabul etti. Sayın Yusuf Hocamın Bakanlığını tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

“Bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum”
Yeni dönem Milli Eğitim Bakanı olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle birlikte görevi Mahmut Özer’den devraldı. Tekin, müsteşarlık yaptığını vurgulayarak, “Yaklaşık 5’i yakın süre önce duygusal bir vedayla aranızdan ayrılmıştık. Aynı duygusallık içindeyim. Birlikte yol yürüdüğümüz birçok arkadaşımızı tekrar bu salonda görmekten mutluluk yollarımız. Ayrılırken demiştim; ‘Türkiye’de maarif mücadelesi sadece bakanlıkta bürokrasi olarak yürütülecek mücadele değil’, dışarıdan da katkı vermek şerefli bir iş ama bir gün yeniden yolumuz kesişirse diye veda biçimlendirilmiş. Bugün bizi tekrar bir araya getiren Allah’a şükürlerimi sunuyorum. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza bize güvendiği için şükranlarımı sunuyorum. Müsteşarken de hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı döneminde biz onun destekleri sayesinde bu harekete atabilmiş insanlar. Allah’tan çok güzel şeyler gelsin” dedi.

“Türk eğitim sistemini hak ettiği yere çıkartacağız”
2018’den itibaren Türkiye’de çok önemli bilgilere sahip olacak Bakan Tekin, “2023 seçimleri sonrası Türkiye’de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti; Olmak zorunda artık gelecek yüzyıl Türkiye Yüzyılı’nı beklemek iddia ediyor ve düşünüyoruz. Türk eğitim sistemini hak ettiği yere çıkartmak için hep birlikte mücadele çağrısı. Gecemiz, gündüzümüz, hafta 7 günü, tüm mesaimiz, tüm gücümüzle bu mücadeleyi yürüteceğimize milletimize devam ediyoruz. Sonuna kadar mücadeleyi” değerlendirmesinde bulundu.
Tören, Milli Eğitim Bakanı Tekin ile görevini devraldığı Mahmut Özer’in konuşmalarının ardından birbirinizle zincirleme çiçek takdim etmesi ile son buldu.

Exit mobile version