Mustafa Varank TBMM’de konuştu:” Bugüne kadar hiç haram yemedim”

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye'nin teknoloji gündemine değinen Mustafa Varank, hamburger fotoğrafı göstererek Kılıçdaroğlu'na gönderme yaptı

Mustafa Varank TBMM'de konuştu:" Bugüne kadar hiç haram yemedim"

TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Bakan Varank'ın meclise TOGG ile gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı ..

Görüşmelere katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis'te kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin teknoloji gündemine dikkat çeken Mustafa Varank, çip üretildiğini belirtti ve çipin kilogram başına ihracat değerinin 388 bin dolar olduğunu ifade ederek büyük bir önem vurgusu yaptı.

Mustafa Varank'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde ;

“Bugüne kadar hiç haram yemedim, aileme de hiç haram yedirmedim”

“Benimle ilgili, bir kanunsuzluk, usulsüzlük, yolsuzluk peşkeş herhangi bir kayırma varsa ya da bu konularda herhangi bir dahlim varsa bunu ispat etmeyen, bununla ilgili suç duyurusunda bulunmayan alçaktır, namerttir. Tekrar aynı şeyi söylüyorum. 17 yıldır fiilen siyasetin içindeyim. Benimle ilgili en ufak yolsuzluk bulamayanlar, en ufak yanlışlık bulamayanlar akrabalarım üzerinden iftira atmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar hiç haram yemedim, aileme de hiç haram yedirmedim.“ diye konuştu.

Hamburger teknolojisi

CHP'nin teknoloji gündemine değinen Sanayi ve Teknoloji BakanI Mustafa Varank, “Kılıçdaroğlu'nun gezisinden hangi teknoloji ön plana çıktı?” sorusunu yönetlirken çip ile hamburger fotoğrafını gösterdi ve “Milletimizin aklında ne kaldı? Hamburger teknolojisi.” dedi.

“Türkiye'ye yarışır vizyonu, Cumhur İttifakı'nın sunduğunu bir kez daha tescilleyecek.” 

Bakan Varank, iki fotoğrafı göstererek, “Aziz milletimiz, bu iki fotoğrafın, bu iki vizyonun arasındaki farkı en güzel şekilde değerlendirecek. Türkiye'ye yarışır vizyonu, Cumhur İttifakı'nın sunduğunu bir kez daha tescilleyecek.” dedi.

Bakan Varank konuşurken Meclis sıralarsında tansiyon ve sesler yükseldi.

Exit mobile version