Otogarlarda seçim yoğunluğu, ek seferler açıldı

Otogarlarda seçim yoğunluğu, ek seferler açıldı

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için otogarlarda hareketlilik başladı. Yaşayan yapılandırma nedeniyle firma sahipleri ek sefer koyduklarını belirtti.
Yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekili Seçimleri için Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde tüketimi arttı. Firmaların seçim yoğunluğu nedeniyle ek sefer koydukları gözlemlendi. Diyarbakır’da özel bir firmada işletmeci olarak çalışan Tahir Aydemir, bilet satışlarında gidiş ve dönüş şeklinde yoğunluğunun olduğunu belirtti.
Deprem bölgesi olan Diyarbakır’da evi ağır hasar verecek il geçici olarak yerleşen çocuklara da Diyarbakır’a oy kullanmak için dönenklerini götüren Aydemir, “Yarınki seçim için aşırı bir saldırganlık söz konusu. Bilet alan kişiler aynı günde gitmek için gidiş dönüş bileti yer alıyor. Yolcular arasında bazı da sadece gidiş bileti alıp bir haftalığına tatil de yapıyor. Bilet alımlarında en fazla Antalya, İzmir, İstanbul gibi şehirler söz konusudur. Depremin içinden o kadar fazla gelen yok. Daha çok işçi kesimi oy kullanmak için bilet kesiyor. Diyarbakır’da oy kullanan depremzedeler de gelen başka şehre yerleştikleri için geri kalanlar” dedi.
Diyarbakır’daki evin ağır hasar görmesinde İzmir’e yerleşen Hasan Satar, Diyarbakır’a gitmeyi oy kullanıp tekrar İzmir’e geri Deprem Görünümünü anlattı. Satar, “14 Mayıs’ta oy kullanmak için İzmir’den Diyarbakır’a geldi. Pazartesi günü de tekrar İzmir’e gideceğim. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden dolayı Diyarbakır’daki evimiz ağır hasar görmüştür. Bu nedenlerle İzmir’e yerleştim. İkametgah adresim Diyarbakır’da olduğu için ben de geldiği oyumu Pazar günü kullanacağım” ifadelerinde bulundu.
Dicle Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu ve oy kullanma için İzmir’e gideceğini söyleyen Şervan Kızılarslan ise şunları kaydetti:
“Dicle Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencileriyim. Oy kullanmak için ikametgahımın yerini aldığında İzmir Torbalı’ya gidiyorum. Bu seçimi inşallah milletimiz adına hayırlısıyla koruyacağız. Beklentiler için kim inşallah o kazanır inşallah. Oyumu kullandıktan sonra tekrar geri gelip eğitime devam edecek.”

Exit mobile version