Özür dilemek yerine ayağına çağırıp teşekkür ettirdi

Özür dilemek yerine ayağına çağırıp teşekkür ettirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin misafir olduğu depremzede genel seçimden hemen sonra gittikleri odalarda tahliye kararına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘özür dilemek’ yerine depremzedeleri aya çağırıp kedine teşekkür etti.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili olmayan asrın felaketi 2 büyük depremden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de yaralarını sarmak amacıyla depremzedeleri Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesine bağlı tatil beldesi olarak bulunan Kumbağ Mahallesi’ndeki tesislerde ağırlamıştı. Büyük bir kısmı bu yana konaklarında kalan depremzedeler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından seçimlerden hemen sonra çıkarılma kararı alınmadığı ülkede büyük tepkilere sebep oldu.
Verdikleri skandal kararın ardından gelen tepkiler üzerine geri adım atan Başkan Kadir Albayrak depremzedelerin kalış süresi uzarken, Tekirdağ Valiliği olaya el atarak zarar verilmeye çalışılan depremzedelere sahip çıktı.

Depremzedelerden 20’sini ayağına getirip kendine teşekkür ettirdi
Skandal olay Türkiye’ye oturması üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kumbağ Mahallesi’ne giden depremzedelerden özür dilemek yerine, depremzedelerden 20’sini makamına getirip kendine teşekkür etti. Bazı depremzedeler ise duruma tepki gösterilmesini beklediklerini, “Sadece Kadir Albayrak’ın buraya gelmesinin örgü dilemesini beklediklerini” söyledi.

“Başkan ayağına çağıracağına buraya gelmeden bir özür dilemesini bekledim”
Depremzede görmekten Talip Erikçi’nin çıkacağı, “Depremzede olarak buluşma. 3 birlikte buradayız. Olayları incelemeleri zaten. Üstüne yetmemiş gibi başkan depremzedeleri ayağına çağırmak istemiş. Aslında başkanın haberi yokmuş gibi yansıttılar. Ben öyle yaşar. Başkan ayağına çağıracağı buraya gelmesi bir özür dilemesini bekledim. Gelmedi başkanı, 2-3 temsili bir video çekmiş. Teşekkür amaçlı gidildiğini söyleyip algı ve karalamaya depremzedelerimiz dur dedi. Giden insanların hepsi bilinçsizce gitti. Buradan tepki verecek evler gitti. Fakat onlar hiç konuşmamış. Bizi de götürmek istediler biz gitmek istemedik” diye konuştu.

“Ayağına çağırınca depremzedelerin ona teşekkür etmiş gibi gösterilmiş”
‘Dün Vali Bey buradayken büyükşehirden gelen görevliler ilk önce müdahale etmediler. Tepkimiz halen akraba.Bu insanlar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan bir bekleme beklediler.Bunu yapmadı.Kolltuğundan gelmeyi bile tenezzül etmedi.

“Başkan, götürülen kişiler kapalı kapılar ardında konuştu”
Depremzede görmekten Aysun Şan ise geleceğine, “Çok şaşırdık yani, ikinci bir depremi yaşadık. Dün bir olaya daha fazla maruz kaldı. Bizi yaka paça işte ‘Hadi herkes gitti. Bir siz kaldınız’ diye çekiştire çekiştire götürüldük. Götürüldük ve başkan, götürülen kişiler kapalı kapılar ardında konuştular. Yandaşlarıyla konuştular. Bizi de kendi yanlarına çekmeye çalıştılar. Ama biz buna alet olmadık, olamayacağız da” ifadelerine yer verdi.
Depremzedeler yapacaklar, “Buradaki o kadar insan yalan mı söylüyor? Her şeyi geçtim, genel sekreterin imzalı belgesi var. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da açıklama bekliyoruz. Kendi partilerine de zarar veriyor. Kadir Başkan’ın yanında hiç mi aklım bir insan yoktu? İki hafta sonra seçim var. Git kullanma diyor. Beni atıyor, kullanıyor diyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version