Salman Rüşdi’ye saldırdılar! Saldırıda gözünü kaybetti, elini ise kullanamayacak…

Hint asıllı yazar Salman Rüşdi, New York'ta saldırıya uğrayarak gözünü kaybetti, elini ise kullanamadığı kaydedildi.

Salman Rüşdi'ye saldırdılar! Saldırıda gözünü kaybetti, elini ise kullanamayacak...

ABD’nin New York kentinde bir konferans esnasında bıçaklı saldırıya uğrayan Salman Rüşdi, vücudunda çeşitli yerlerinden yaralandığı kaydedildi. Rüşdi'nin bir gözünü kaybettiği, bir elini ise kullanamadığı bildirildi.

Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle Dünya genelinde Müslümanlardan büyük tepki gören, İslam'a ettiği hakaretler nedeniyle sıkça ölüm tehditleri alan Rüşdi, artık bir gözü görmeden, bir elini kullanamadan yaşayacak. “Şeytan Ayetleri” kitabının yazarı Salman Rüşdi, 12 Ağustos 2022 tarihinde ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir konferansta sahnedeyken saldırıya uğramıştı. Rüşdi'nin bir gözünü kaybettiği ve bir elini de kullanamadığı bildirildi.

Rüşdi'nin menajeri Andrew Wylie, yazarın aldığı bıçak darbeleri nedeniyle bir kolundaki sinirlerin ve karaciğerinin zarar gördüğünü ve bir gözünü kaybedebileceğini söylemişti.

SALMAN RÜŞDİ NEDEN HEDEFTE?

İslam Dünyasında büyük tepkilere neden olan, İran tarafından hakkında ölüm fetvaları yayımlanan Salman Rüşdi ne yaptı, neden hedefe konuldu?

1988 yılında yazdığı Şeytan Ayetleri kitabı ile başlayan süreç, Dünya genelinde büyük tepkilere neden oldu. Hakkında ölüm fetvaları verildi. Başına ödül dahi konuldu. Rüşdi kafir olarak Müslümanlar arasında anılırken, diğer taraftan ise özgürlükçü olarak tanımlandı. Dünya çapında, çevirmenler ve gösterilerde ölenler dahil 59 kişi bu konuyla bağlantılı olarak hayatını kaybetti.

Exit mobile version