Schengen krizinde 10. madde detayı! bu yüzden vize vermiyorlar

Ülkeden çeşitli sebeplerle Avrupa'ya gitmek isteyenler vize alamamaktan aylardır şikayetçi, reddedilen vizeler için beklenen açıklama geldi. 10. Maddeye dikkat çekildi.

Schengen krizinde 10. madde detayı! bu yüzden vize vermiyorlar

AB ülkelerine giriş vizesi olan Schengen vizesi sorunu sürüyor. Öte yandan Türkiye'den Schengen vizesine yapılan başvurularda ret kararına gerekçe olarak sıklıkla 10'uncu madde gösterildi. 

10. MADDE'DE NE VAR?

10. maddeden verilen ret kararlarında, planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği ifade edildi. 

[ilgili-haber=1073]

“GELMEYİN” ÇAĞRISI

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) sunfuğu rapora göre, 2014 yılında yüzde 4 olan Schengen vize reddi, 2020’de yüzde 12,7’ye yükseldi. Schengen vizesi başvurularında 2015 yılından bu yana verilen ret oranı 4,5 katına çıktı. 2015’te yüzde 95,71 olan vize başvurusu kabul oranı yüzde 80,98’e indi.

RET YANITININ SEBEBİ 10.MADDE

Schengen vizesi için başvuru yapanların çoğu ise 10'uncu maddeden ret cevabı alıyor. Planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olup olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmesini isteyen 10'uncu madde, ret cevabına gerekçe olarak gösterildi. 

Exit mobile version