Seçimlerin en karlı çıkan iki partisi Gelecek ve DEVA oldu

Seçimlerin en karlı çıkan iki partisi Gelecek ve DEVA oldu

14 Mayıs seçimlerine CHP listesinden giren Gelecek ve DEVA en karlı çıkan partiler olarak öne çıktı. Kesin olmayan seçim sonucuna göre, DP’den Cemal Enginyurt İstanbul, Salih Uzun ve Haydar Altıntaş İzmir’den Meclis’e girmeyi başardı.

Demokrat Parti’ye, 3, DEVA’ya 25, Saadet Partisi’ne 24, Gelecek Partisi’ne 19 kontenjan tanınmıştı. Seçim sonucuna göre DEVA 14, Gelecek ise 9 vekilini Meclis’e göndermeyi başardı.

DEVA’dan ise 15 isim milletvekili oldu. DEVA, Adana, Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Mersin, Tekirdağ’dan milletvekili çıkardı. SP ise 24 kişilik listeden 9 milletvekili çıkardı. Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Samsun SP’nin vekil çıkardığı iller oldu. Gelecek Partisi’nin 19 kişilik kontenjanından 10 isim Meclis’e girdi. Gelecek Partisi’nin vekil çıkardığı iller Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya ve Muğla oldu.

CHP listesinden Meclise girmesi beklenen DEVA Partili isimler şöyle:

Gelecek Partisi 9 ismi Meclis’e göndermeyi başardı.

Sandık sonuçlarının açıklanması ile birlikte kesin olmayan sonuçlara göre Gelecek Partisi’nin çıkardığı milletvekili sayısı ve vekil isimleri şu şekilde:

Selim Temurci – İstanbul 1. Bölge 10. Sıra

İsa Mesih Şahin – İstanbul 2. Bölge 7. Sıra

Doğan Demir – İstanbul 3. Bölge 8. Sıra

Mustafa Bilici – İzmir 2. Bölge 7. Sıra

Cemalettin Kani Torun – Bursa 2. Bölge 2. Sıra

Hasan Ekici- Konya 2. Sıra

Serap Yazıcı Özbudun – Antalya 4. Sıra

Sema Silkin Ün – Denizli 3. Sıra

Selçuk Özdağ – Muğla 4. Sıra

Exit mobile version