Sinan Oğan: Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine dönmeye başladı

Sinan Oğan: Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine dönmeye başladı

Sinan Oğan, Cumhur İttifakı’na destek açıklaması sonrası TRT canlı yayınına katıldı. Bir krize dönüşen sığınmacılar meselesi hakkında konuşan Oğan, “Türkiye sığınmacıların ülkelerine güvenle dönmelerini sağlıyor” dedi.

‘SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ ÜLKELERİNE DÖNMEYE BAŞLADI’

Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarını hatırlatan Oğan, şunları dedi:

“Orada bir PKKistan kurma hayali var. Hatta bizim Hatay’ı da tehdit ediyor. Türkiye’nin askeri operasyonları bu planı yerle bir etmiştir. Sığınmacıların dönüşüyle de bu proje sonsuza dek çöpe atılacaktır.

Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da onların güvenle dönmelerini sağlıyor. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönmeye başladı.”

Oğan ayrıca millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüğünü ve Kılıçdaroğlu’nun kendisini kazanmaya ikna edemediğini söyledi.

‘HDP İLE YAN YANA GELMEM EŞYANIN TABİATINA AYKIRI’

HDP’nin Kılıçdaroğlu’na desteğine de değinen Oğan, “HDP bugün itibariyle Kılıçdaroğlu’na desteğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Kemal bey hem benim adayım olacak hem HDP’nin adayı olacak. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı” dedi.

İlk turda Erdoğan için çalıştığına ilişkin iddiaları hatırlatan Oğan, Erdoğan’a ilkeler bazında destek sunduğunu savunarak, “Hani pazarlıkçıydık” diye sordu.

Exit mobile version