Soylu canlı yayında Kılıçdaroğlu’na sert çıkıştı..

TV100'de katıldığı canlı yayında FETÖ’yle mücadeleye ilişkin dosyayı gösteren Süleyman Soylu, “Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan dosya. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi” üstünde vurgu yaptı.

Soylu canlı yayında Kılıçdaroğlu'na sert çıkıştı..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100'de “Ankara'da Neler Oluyor” programında Deniz Gürel'in gündeme dair sorularını yanıtladı. 

Uyuşturucu ile ilgili  raporların her yıl hazırlandığını vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bu rapor sadece 2022 raporu mu 2021 de de çıkarmışız… 2019.. 2018.. de de bu raporu çıkarıyoruz. Bu raporda sadece uyuşturcu ile yakalamalar mı var? Tüm kurumların raporları var. Bu raporda arzla mücadele var. Bir ülkeye arzedilecek uyuşturucuyla mücadelenin nasıl olduğu detayları var. Bu raporda aynı zamanda 1'nci bölümde uyuşturucuyla mücadeledeki politikamız var. Adam Allah'tan korkar ya. Benim hayatımın 24 saatinin en az 4-5 saati uyuşturucuyla mücadeleyle geçiyor ahlaksız adam.”

Kırmızı FETÖ dosyası

Canlı yayın esnasında Bakan Soylu'nun elindeki kırmızı dosya ise dikkatlerden kaçmadı. Dosyanın FETÖ'yle mücadeleye ilişkin olduğunu ve adının “FETÖ roman” olduğunu dile getiren Bakan Soylu, “Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan dosya. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi. Bu dosya açılacak.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Uyuşturucu iddiaları sonrası Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan suç duyurusuyla ilgili Soylu, şahsının, Emniyet Genel Müdürlüğünün ve İçişleri Bakanlığı'nın üzerine atılı bir iftira olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Bu iftiranın sahipleri bunları ispatlamak zorundadır. Ve bu iftiranın sahipleri bunları o mahkemede anlatacaklar. Türkiye’nin en önemli kurumlarına ne olduğu belli olmayan birisiyle yanında çıkıp, bir değerlendirme yapıp, devletin bütün kurumlarını aşağılamak, iftira etmek ve onları suça bulaşmış olarak itham etmenin hukuki bir karşılığı olacak. ABD’den üflemeyle öyle olmaz…”

“Kılıçdaroğlu'nun bir sahibi var”

Son olarak Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarına elindeki belgelerle yanıt veren Soylu, “Kılıçdaroğlu bunları nereden başlatıyor? Kılıçdaroğlu'nun bir sahibi var. Türkiye, devlet ve millet hassasiyetlerini kaybetmiş olanların devleti değil.” dedi.

“Uyuşturucudan ölenlerin sayısı 941'den 270'e düştü” dedi.''

ABD'deki eroin üretiminin Taliban'ın gelmesiyle bittiğini sözlerine ekleyen Soylu, “Yani Kılıçdaroğlu'nun ABD'si. Türkiye'de de Avrupa'da da bu uyuşturucu raporu çıkar. Biz neyin geleceğini öngörerek bunun mücadelesine başlarız.” ifadelerini kullandı.

Bonzai ölümleri artıran bir unsur olduğunu dile getiren Soylu, ölümlerin 2017 yılında artmasına rağmen Türkiye'nin bunu bitirdiğini söyledi.

Uyuşturucudan ölenlerin sayısına da dikkat çeken Soylu, “Uyuşturucudan ölenlerin sayısı 941'den 270'e düştü” dedi.''

''Terörist kalmayacak''

Terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Soylu, Türkiye'nin terör koridoruna izin vermemek için çaba gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de terörün arındırılacağı tarihi de açıklayan Soylu, “29 Ekim 2023'te kırsalda bir terörist kalmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version