Süleyman Soylu muhalefete sert çıktı

TBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini eleştiren muhalefete hitaben "Amerikanın çocuklarısınız" dedi.

Süleyman Soylu muhalefete sert çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılı bütçe görüşmelerinde TBMM'de kürsüye çıktı. Yoğun bir şekilde devam eden bütçe görüşmelerinde muhalefetin kendisini eleştirmesi üzerine Süleyman Soylu cevap verdi. 

İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

“Uyuşturucuyla mücadelenin konusunda büyük bir gayretin içerisindeyiz”

“Uyuşturucuyla mücadelenin konusunda büyük bir gayretin içerisindeyiz. Bu ülke jandarmasıyla, polisiyle, hakimiyle, savcısıyla tarihinin en yüksek yakalamalarını gerçekleştirdi. Türkiye'de uyuşturucu suçlarından hapishanelerdeki tutuklu sayısı 120 bini aştı. Madde bağlantılı ölümlerde düşüş sürüyor. Uyuşturucu bağlantı ölüm sayısı ABD'de 324. Türkiye'de ise 5 bu kıyaslamayı yapmak lazım. 88 bin metruk bina yıktık. 22 ilde kökünü kurutma operasyonları yaptık, hala da devam ediyoruz. Dünyanın yeni yeni farkına varmaya başladığı metamfetaminle ilgili biz 2,5 yıl önce alarm zillerini çaldık. Bu işler ciddi işlerdir, mutfakta video çekmekle yapılacak işler değildir. Avrupa teslim olsa da dünya teslim olsa da bacaklarını kıra kıra devam edeceğiz.”

“Siz Amerikanın çocuklarısınız, yenileceksiniz”

“Biz terörle mücadele kitabını yeniden yazmayıp da ABD'den yazılan makalelerden öğrenseydik bugün sınırlarımız içerisindeki terörist sayısını 120'ye düşürmezdik. Biz hepsinin ayakkabı numaralarını biliyoruz, hepsinin fotoğraflarını biliyoruz. PKK'nın avukatlığını yapan HDP de biliyor. Biz sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz. Siz Amerika'nın çocuklarısınız. Yenileceksiniz.”

“Türkiye'de terörist kalmayacak”

“İnlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Bu Meclis'in huzurunda bu ülkenin evladı olarak söylüyorum, 29 Ekim 2023 Cumhuriyetin yüzüncü yılında bir tek terörist kalmayacak.

Exit mobile version