Tarihi seçimde İzmirliler sandık başına gitmeye başladı

Tarihi seçimde İzmirliler sandık başına gitmeye başladı

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için oylarını kullanan kullanan, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.
Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı. Konak ilçesinde bulunan İzmir Atatürk Lisesi’nde oylarını kullanmak isteyen seçmenler, sabahın erken saatlerinde seçmen kağıtlarıyla oy kullananları okula akın etti. Türkiye’nin 13. Hükümdarlığı ve 28. Dönem Milletvekillerini belirleyecek seçimler için İzmir’de, 3 milyon 442 bin 424 seçmenin oy kullanacağı merkez 9 bin 877 sandık kurulurken, oy kullanma işlemleri 08.00-17.00 saatlerinde diliminde gidecek.

İzmir’de ilk oylar kullanılmaya başlandı
Oy kullanma işlemlerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Mehmet Ali Kasalı, “Demokrasinin gereği olan şartların seçiminin genelgeçerliğini arzu ediyorum. Bütün dünyaya örnek olabilecek şekilde kutlarım. İnşallah kazasız, belasız ve Türkiye’nin geleceğine yönelik olumlu sonuçlar verecek seçim sürecini olsun istiyorum” dedi. Oyunu kullanan bir diğerini seçen Ahmet Gözlükaya ise “Vatana, darı, Türkiye’mize hayırlı olsun. Oy pusulası çok geniş. Biraz kalabalık olmasaydı rahat oymuştuk ama buna rağmen insan ciddi katlıyor. Milletimize, devletimize hayırlı olsun. İyi olan kazansın diye düşünerek, Sara Kırbiç ise “Tarihi seçim için vatandaşlık görevimi yerine geldi. Herkes için hayırlı olsun” diye konuştu.

Exit mobile version