Tatil bitti, Meclis mesaisi başlıyor! Milyonların gözü TBMM’den çıkacak kararlarda

Siyasette tatil sona erd meclis mesaisi kritik başlıklarla başlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisi resmen başlıyor. Milyonlarca vatandaş başta EYT olmak üzere çok sayıda kanunun çıkmasını bekliyor.

Tatil bitti, Meclis mesaisi başlıyor! Milyonların gözü TBMM'den çıkacak kararlarda

Meclis mesaisi için geri sayım başladı. Uzun süren tatil sonrasında Meclis'te mesai başlayacak. Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği pek çok konu ve kanun beklentisi bulunuyor. Başta EYT olmak üzere çok sayıda bekleyen, vatandaşı rahatlatacak kanunların çıkarılması bekleniyor.

Türkiye'de gözler Meclis'ten çıkacak kanunlarda!

27. Dönem 6. Yasama Yılı'nda TBMM'nin gündemi yoğun bir şekilde başlayacak. Vatandaşın beklentisi oldukça büyük. Milletvekilleri, partiler yeni yasama yılı kapsamında vatandaşı rahatlatacak kritik kararları alması bekleniyor. Diğer taraftan yeni yasama yılının seçimler öncesi son yasama yılı olması dikkat çekiyor.

TBMM'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul'da birleşimi açacak ve sunuş konuşmasını yapacak. Şentop, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdim edecek.

Meclis'in açılmasıyla birlikte gerçekleştirilecek görüşmelerde çok sayıda madde yer alıyor. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haberlerin Meclis'ten beklendiği bu hafta EYT, kur koruma, fatura destekleri için tarihler ve miktarlar belli olacak.

DEZENFORMASYON YASASI!

“Dezenformasyonla mücadele yasası” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni yasalaştırılacak. Ayrıca ilk hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi ile Kişisel Verileri Koruma Kuruluna üye seçimi yapılacak.

KYK Borçları

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren KYK borçları meclis gündeminde yer alacak ve ilk sıralarda bulunan konu başlıklarından biri olarak öne çıkıyor.

EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme 2022 bitmeden yasalaşacak, 2023'ten itibaren hayata geçecek.

Firmalara verilecek Yeşil pasaort ile alakalı yasa tasarısı dışında, konutlarda kullanılan güneş enerjisi sistemleri, icra altında bulunan vatandaşın borçlarının silinmesine ilişkin yasa, varlık yönetim şirketleri konusu gibi çok sayıda konu Meclis gündemine gelecek ve tartışılacak. Çıkacak yasaların vatandaşın yükünü azaltacak önemli konuların hangi sıra ile gündeme geleceği ise merakla takip edilecek.

Exit mobile version