TBMM Başkanı, seçime saatler kala kala bulundu: “Türkiye’nin kalbinde bir kuşatma altına alınmak isteniyor”

TBMM Başkanı, seçime saatler kala kala bulundu: “Türkiye'nin kalbinde bir kuşatma altına alınmak isteniyor”

Seçime sayılı kala memleketi Tekirdağ’ı ziyaret eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye’nin bu ülkedeki bir kuşatma altına alınmak isteniyor. Cumhurbaşkanımızın kayıtlarında Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir yürüyüş var. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve Türkiye’nin onun liderliğinde tam bağımsız Lider ülke Türkiye’yi yeniden büyük Türkiye’ye ideali olarak sürdürmesi gerekiyor” dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ’da esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Şentop, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından TBMM Başkanı Şentop ve Başkan Yüksel Tekirdağ’da 70 dönüm arazi alanında bulunduğu sona gelinin Marmara Denizi manzaralı Millet Bahçesinde incelemede bulundu. Şentop, Millet Bahçesi inceleme sırasında gazetecilerin seçimle ilgili sorularını da yanıtladı.

“Cumhurbaşkanımızın tasvirinde Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir organizasyonu var”
Şentop gazetecilerin sorularını üzerine alacağı, “’Bu son gün, seçimden önce ki son gün. Burada hemşerilerimizle hasbihal etmek için geldim. Yarın Türkiye tarihimizin en önemli seçimlerinden biri yapıyor. Cumhurbaşkanımızın kayıtlarında Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir yürüyüş var. Yeniden Büyük Türkiye, Lider Ülke Türkiye’yi inşa etmek gezileri bu. Bu süreçte birçok büyük önemli adımlar atıldı ama bütün nihai nihai amacı bağımsız bir Türkiye inşa edebilmek. Kastettiğimizde elimizdedir. Sadece milletimizin çıkarlarını dikkate alan başka ülkelerin başka devletlerin hesaplarına planlarına çıkarlarla tabi olmadan milletimizin çıkarlarını esas alan ve kararlarını burada Türkiye’de veren merkez Türkiye olan bir yürüyüş bu. Bu da Tam bağımsız bir politikanın boyutunu ortaya çıkarıyor. Bu noktada çok büyük mesafeler alındı. Tam bağımsız Türkiye anlayışı ile hareketin gerektirdiğine güç veren destek veren teknoloji ve savunma sanayi alanında çok önemli gelişmeler sağladık, Temin ettik. Sonuç olarak, bu yürüyüşlerin daha da güçlenerek gelişerek devam etmesini sağlamamız, Devlet Başkanlığımızın izlediğinde. Şimdi Tabii Bundan Rahatsızlar var. Neden, daha önce Tabii kendi ülkelerinin çıkarlarına göre verdikleri kararlara Türkiye’nin de uyumasını yani Türkiye’yi de bir vagonda peşlerine takmayı hedefleyen bu şekilde Türkiye ile ilişki kurmayı hedefleyen ülkeler vardı. Artık Türkiye’yi reddetti başka ülkelerin politikalarının arkasında bir vagon olmak yerine o Vagonu oradan alıp Motoru elinde bulunduran bir lokomotife baktık. Sonuç olarak Türkiye’ye kendi işlerini kendi veren kararlarını vermek sadece kendi milletinin tadını çıkaranı düşünen onu düşünmek katan bir ülke olarak tam bağımsız politikalarla devam ediyor” dedi.

“Türkiye’yi bir kuşatma altına alınmak isteniyor”
Bugünlerde bunun ayrıca bir önemi var olduğunu da vurgulayan Şentop, “Çünkü işte Rusya-Ukrayna Savaşı yüküki gelişmeler Afrika’nın kuzey Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Türkiye’nin güneyi Suriye Irak’taki gelişmeler sonuçta temelde bölgemiz olmak üzere genel olarak Avrupa’nın ve dünyanın yeniden düzenlenme işlemlerinin yapıldığı buna göre planının hazırlandığı bir dönem. Böyle bir dönemde Türkiye’nin tam ve sadece kendi ülkesinin tadını çıkarması düşüncesiyle hareket etmesi çok önemli. İşte bunu engellemek isteyenler de var. Türkiye’nin bu bölgelerinde bir kuşatma altına alınmak isteniyor. Bir yandan Adalar Denizi bir yandan Doğu Akdeniz’de Ama özellikle Suriye’nin kuzeyi ve Irak’ın kuzeyindeki gelişmelerle bağlantılı olarak. İşte Türkiye bu kuşatmayı kıracak adımları da notlarla attı. Sınır ötesi harekatta Türkiye 40 mülkü fazla bir süre vatandaşlarımızı güvenlik güçlerimizi şehit eden bir terör ortamına karşı artık bulundukları yerlerde Hatta onları himaye eden koruyan okul sivil asker görevlilerinin deposunda arabalarının içinde onları imha edecek etkisiz hale getirecek bir kudrete sahip oldu Türkiye, yetkisi kendi güneydoğusunda Suriye’nin kuzeyi Türkiye’nin güneydoğu bölgesini oluşturacak bir terör Devleti hattını yararak kırarak onu etkisiz hale getirdi. Bu projeyi bu senaryoyu geçersiz kıldı Türkiye. İşte bu iradenin devam etmesi lazım Türkiye’nin bu kararlılığını etkisiz hale getirmek isteyenler bilhassa terör tehdidine karşı olan mücadeleyi engellemek isteyenler var. Bu mücadelenin özünde bu farklı siyasi partilerle farklı hükümlerle bir yarış değil, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın devam etmesini veya vermemesini Türkiye’nin bu tam politikalarının devam edip etmemesini karar verecek olan bir böyle bir sonuç doğuracak olan bir seçim. Milletimizin Ben Büyük ve Güçlü Türkiye yürüyüşlerine destek sürelerine bugünlere kadar gelmemizde milletimizin desteğini çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bunu tekrarlamak istiyorum milletimiz bu yürüyüşe tam bağımsız büyük Türkiye’ye yürüyüşlere destek vermeye devam edecek” diye konuştu.
Bu seçiminin bu kadar önemli olduğunu ve Cumhurbaşkanının ayrılması ve Türkiye’nin onun ebeveynliğinde tam bağımsız Lider ülke Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye’ye ideali çevresini devam ettirmesi gerektiğini söyleyen Şentop, “Ben seçimlerin kutlu olmasını diliyorum. Sonuç olarak Türkiye’nin kazanacağını seçiminin kaybedeni olmaz, kazanan olur ama kaybedenler olmaz nihayetinde Türkiye’nin kazanacağını ve bu yolculuğa devam edeceğine. Milletimiz büyük bir olgunluk içinde bugüne kadar 1950’den sonra 110 civarı seçim yapmıştır. Bu seçimler olgunluk içindelik sükunet içinde geçecektir, ve milletimizde seçim sonucunda ortaya çıkmaya kararlı olacaktır. Hayırlı olsun tekrardan” şeklinde olması bulundu.

Exit mobile version