TBMM Başkanlığına İstanbul milletvekili Kurtulmuş seçildi

TBMM Başkanlığına İstanbul milletvekili Kurtulmuş seçildi

TBMM Başkanlığı’na İstanbul milletvekili Numan Kurtulmuş seçildi. 30. TBMM Başkanı seçilen Kurtulmuş, yaptığı konuşmada yeni anayasa vurgusu yaparak “Türkiye’nin darbeyi elinde bulunduran yasadan kurtulması gerekiyor. Milletimizin beklentisi yeni bir anayasa ile Türkiye’nin önünün açılmasıdır.” dedi.

İstanbul milletvekili Numan Kurtulmuş, 321 oyla TBMM Başkanlığına seçildi. Kurtulmuş, seçimden sonra konuşmasında “Nasıl hemen Divan’ın arkasında yer alan ‘Egemenlik kayıtsızlık şartsız milletindir’ sözü nasıl sadece motto ve slogandan içermeyenler, demokratik anlayış manzumesi ise aynı şekilde Türkiye Yüzyılı’nın ortak bir hedef ve amaçtır. Biliyoruz ki, insanlar fani, kurallar ve kurallar kalıcıdır. Şu anda bu salonu dolduran 600 milletvekilimizin tamamı geçiciyiz, faniyiz. Bu millet bize tanımıştır. Bu imkan Allah’ın verdiği kudret ve güç sayesinde sonuna kadar kullanacağız. Bizden sonraki nesiller de dünyada sözü güçlü, tesirli Türkiye için ön hedefleri koyacak, ilerlemeye devam edecek. Bir seçim geride kaldı. Bazen maksadını aşan sözler söylenmiş olabilir. Bazen duruma karşı tahammülsüzlükler sözler ortaya çıkmış olabilir.” diye konuştu.

Kurtulmuş, her alanda bulunduklarını dile getireceklerini belirterek, “Başkanlık görevinden önce burada bakan görevlileri yeminlerini ettiler. Bir önceki hükümette görev alan, geçici olarak yerine geçen arkadaşlara milletvekili olarak TBMM’ye hoş geldiniz. Bugün burada yeminlerini yapan değerli arkadaşlara üstün başarılar diliyorum. Bu seçimleri bir şeylerden daha fazlasını çizmek isterim. Milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne bir kez daha onay vermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçmiş ve Türkiye’nin lideri olarak belirlemiştir” hizmetini kullanmıştır.

Anayasa vurgusu yapan Kurtulmuş, “Tartışmayı en yüksek perdeden yaparak, açıklamalarımızı net bir şekilde ortaya çıkaran ama asla ve asla bir diğerimizi ötekileştirmeden fikirlerimizi söyleyebileceğimizi ifade ediyorum. Bir büyük koruma başta şahsım olmak üzere her milletvekili arkadaşıma götürmek istiyorum. Türkiye’nin elinde bulundurduğu anayasadan Türkiye’nin darbesinden kurtulması gerekiyor. Milletimizin beklentisinin yeni bir anayasa ile Türkiye’nin önünün açılmasıdır. Burada ki tabii ki esas teşekküllerimiz oylarıyla Meclis’e gönderilen milletin bizatihi kendisidir. Yeri geldiğinde krallığını sallayanlara inat aziz milletimiz demokratik olgunlukla mükemmel bir seçim kampanyasını geride bırakmış bütün, düzenlemeleri de anayasal ve yasal düzenlemeler fevkalade güzel tamamlamış ve TBMM’yi oluşturmuştur” dedi.

Exit mobile version