Ümit Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine kinayeli cevap

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Samsun'da KHK'lı bir vatandaşla yaptığı sohbet'in sosyal medyaya düşmesinin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'a ziyaret gerçekleştirdiği sırada KHK ile görevinden alınan bir kişinin “Siz göreve geldiğinizde bize nasıl bir çözüm üreteceksiniz?” şeklindeki sorusuna karşılık “KHK'lılar görevlerine iade edilecek” dedi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine jet tepki gösteren Ümit Özdağ ise, “Fetullah Gülen'i de Anayasa Mahkemesi başkanı, Zekeriya Öz'ü Yargıtay başsavcısı yapın. Bu politika Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanettir.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu programları dahilinde Samsun'a gitti. Çarşamba ilçesindeki TEKNOFEST'e ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, ilk kez bu etkinliğe katıldı. Daha sonra parti grup toplantısına giden Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta KHK'lı bir kişiyle yaptığı sohbet bir vatandaşın kameralarına yansıdı, Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı ; 

KHK'lı bir kadının sorduğu “Siz göreve geldiğinizde bize nasıl bir çözüm üreteceksiniz?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Az önce televizyonların olduğu yerde söyledim. KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz. Bir arkadaşımız sadece bu işe konsatre olmuş ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerin sosyal medyada yayılmasının ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı

Ümit Özdağ sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'na sert tepki verdi.

 

Ümit Özdağ: Bu politika Türkiye Cumhuriyetine ihanettir.

Kılıçdaroğlu'nun bu söylemine Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Kılıçdaroğlu'nun videosunu alıntılayan Özdağ, sosyal medya üzerinden “Fetullah Gülen'i de Anayasa Mahkemesi başkanı, Zekeriya Öz'ü Yargıtay başsavcısı yapın. Bu politika Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanettir.” paylaşımı yaptı.

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine kinayeli cevap

 

KHK NE DEMEK ?

 

KHK'nın açılımı kanun hükmünde kararnamedir. Adından da anlaşılabileceği gibi kanun hükmünde kararnameler çıkarılma şekli ve hükümleri bakımından kanunlardan bazı farklar taşımakla birlikte kanun etkisinde olan düzenlemelerdir

Exit mobile version