Uşak’ta Darı İttifakı’nda derin çatlak

Uşak'ta Darı İttifakı'nda derin çatlak

Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Yasin Yavuz, CHP Uşak 2. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Akın’ı yasak seçimlerine uymadığı sonuçlarının geleceğini duyurdu.
Uşak’ta Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti arasındaki 14 Mayıs seçimleri sonrasında yaşanan ayrışma yeni boyutlara taşındı. İttifak ortakları arasındaki tartışma, 13 Mayıs akşamı seçimlerinin yasak olduğu anlarda CHP 2. Sıra Uşak Milletvekili Adayı İsmet Akın’ın “Değerli Uşaklı hemşehrim, oyun boş gitmesin. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy CHP’ye” şeklindeki toplu SMS’i ile başladı. İYİ Parti Uşak Milletvekili Adayı Muhammed Gür’ün milletvekilliğini yurt dışından gelen bin oyla AK Parti’ye kaptırması, İYİ Parti Uşak Teşkilatı’nda seçiminin kaybetmeme sebebinin İsmet Akın’ın attığı mesaj olduğu kanaatini uyandırdı.

“İYİ Parti, Uşak’ta yalnız bırakıldı”
Seçimlerden 3 gün sonra İsmet Akın’ın attığı mesaj kastederek bir basın açıklama yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Sözver Obalı, “Biz, hiçbir zaman bel altı siyaset yapmayacağız. CHP ortak liste tekliflerimizi reddetmek. Bize 3. sıra teklif etti. Uşak’ta Millet İttifakı düzenlemeleri tarafından İYİ Parti yalnız bırakılmıştır. Biz seçimlerde ‘Bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e’ dedik. İkinci tur için de taşıyıcı” dedi.

CHP’li başkan özür diledi
İYİ Partili Obalı’nın bu açıklamalarından kısa saat sonra Altılı Masanın diğer parti il ​​başkanları ile İYİ Parti il ​​binasına gelen CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, İsmet Akın’ın mesajında ​​kasıt olmadığını iddia ederek, Obalı’dan parti adına bahane dilemişti.

Tartışmalar bitmek bilmedi
İttifak’ta yer alan iki partinin yaşadıkları arasında devam eden atışmalar, Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Vekili Yasin Yavuz’un CHP Uşak 2. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Akın’ı seçim yasaklarına uymadığı şikayeti sonucunda duyurmasının ardından bir boyut kazandı.
Yasin Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İyi dinle İsmet Akın. Ben seçim sürecini boyunca getirdiği, özlediğinde partiye gelip sarılıp gitti. Emek verdiğimiz, kimseyi karalamadık, kötülemedik. Kendi inanmadığımız doğrular için sadece çalıştık. Seçim yasaklarından sonra attığın bu mesaj ve seçim muhafazası ‘İYİ Parti dağıldı, anketlerde yüzde 7’ diyerek sahte anketler yayınlayarak attığın iftiralar nedeniyle, şahsi hırsın benim emeğimin boşa gitmesine sebep oldun. Kullanarak, seni yasaklara uymadığın için şikayet edeceğini. Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmak Pazar günü seçim var. Neredesin? Varamadın mı Ankara’ya? Sen bu seçim Uşak’ta iktidara hediye edensin. Bu sevkiyat senin sonra benim teşkilatıma borcun var. Verecek hesabın var” kullanımı kullandı.

Exit mobile version