Yeniden Refah’tan bazı anket şirketlerine tepki

"Bazı anket firmaları bizi yüzde 1 gösterdi. Onlara sesleniyorum. Vicdanınız rahat mı? Siz bizi yok sayarak seçmeni bir bakıma aldatıyorsunuz”

Yeniden Refah’tan bazı anket şirketlerine tepki

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, milletvekilliği seçimlerinde kesinleşmemiş çabasına göre yüzde 2,85 oranında oy aldıklarını belirterek, “Bazı anket firmaları bizi yüzde 1 gösterdi. onlara sesleniyorum. Vicdanınız rahat mı? Siz bizi yok sayarak seçmeni bir bakıma aldatıyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 24. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere kendi logosu ve amblemiyle giren Yeniden Refah Partisi, seçimlerde yüzde 2,85 oy alarak meclise 5 milletvekilini soktu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da İstanbul 2. Bölge’den milletvekili seçildi. Seçimin ardından İHA muhabirine konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, 285 bin üye ve teşkilat partisinin olmasına rağmen, anket sonuçlarında anket bilgisayarlarına tepkiyi gözlemleyen, “Anket firmalarının bizi yok sayması bugün bilgisayarların konuşulması gereken bir konu. Çünkü hiç vermemesi insanları manipüle etmek. Bazı anket firmaları bizi yüzde 1 gösterdi. onlara sesleniyorum. Vicdanınız rahat mı? Siz bizi yok sayarak seçmeni bir bakıma aldatıyorsunuz” diye konuştu.

Altınöz, Yeniden Refah Partisi’nin bir parti teşkilatı olduğunu ve partilerinin ne iç güçleri ne de dış güçleri tarafından kurulmadığını söyledi. Altınöz, benzerlerinden bu milletin aslı, ruh özü ve kimliği olduğunu belirterek, “Seçimin öncesinde bizim 285 bin üyemiz vardı. Milli görüşü temsil eden parti demek teşkilat partisi demek. Biz iç güçler ve dış güçler tarafından kurulan bir parti değiliz. Biz bu milletin aslıyız, ruh kabağıyüz ve kimliğiyiz. Bizim anketlerde bulunmamamız tesadüf değil. Geçmişte Refah Partisi döneminde de vermişlerdi” ifadelerini kullanmışlardı.

“Bazı şehirlerde milletvekilliğini kıl payı işlek”

Altınöz, bazı şehirlerde kıl payı milletvekili çıkaramadıklarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi 5 milletvekilini soktuklarına dikkati çekti. Altınöz, “Gaziantep, Giresun, Kütahya gibi şehirlerde kıl payı kaçırmak üzere biz milletvekillerin bir kısmını alamamış olduk. Ama toplam olarak beklentileri milli görüş meclisine girdi. Yüzde 3’e yaklaştık. İlk defa seçime giren bir parti için bu sonuç büyük bir başarıdır” dedi.

“Yerel seçimlerde de bir patlama yaşama”

Altınöz, gelecek yılki 2024 yerel seçimlerinde bir patlama yapacaklarını söyledi. Altınöz, gelecek yıl yerel seçimlerde anket yönetiminin milli görüşlerinin daha net görüleceğini belirterek, “Şimdi yerel seçimlerde de bir patlamanın başladığını. Bu anket firmaları yerel seçimlerde bizim gücümüzü daha rahat görme imkanına kavuşacaklar. Anket firmaları nereye hizmet ediyorlar? Hizmet ettikleri yerle vedalaşsınlar. Aziz ve muhterem milletle tekrar barışsınlar”larında açıklama bulundu.

Exit mobile version