YSK Başkanı Ahmet Yener, ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda’da 20-24 Mayıs oy verme günlerinin belirlendiğini duyurdu

YSK Başkanı Ahmet Yener, bugün gerçekleştirilen toplantıda, çeşitli partilerin yurt dışında bazı ülkelerde oy verme süresinin uzatılmasına yönelik verdikleri dilekçelerin görüşüldüğünü ve taleplerin kabul edildiğini açıkladı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda'da 20-24 Mayıs oy verme günlerinin belirlendiğini duyurdu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, bugün görüş toplantısında ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda’da 20-24 Mayıs oy verme günlerinin olarak belirlendiğini duyurdu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, bugün toplantı toplantısında, çeşitli partilerin yurt dışında bazı dış oy verme süresinin uzatılmasına yönelik olarak verdikleri dilekçelerin görüşüldüğünü ve taleplerin kabul edildiğini açıkladı. Yener, alınan karara göre ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda’da oy verme günlerinin 20-24 Mayıs olarak belirlendiğini duyurdu.

YSK Başkanı Yener hakkında konuşacağı şu ifadelere yer verdi:
“Çeşitli basın koleksiyonunda kuruluşun yurt dışı temsilciliklerinde oy verme günü ve saatlerine ilişkin çeşitli açıklamaların sağladıklarını görüyoruz. Kurulumuz Devlet Bakanlığının ve kurulumuzda temsilcisi bulunan siyasi partilerden Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak vermiş oldukları dilekçeyi ayrıca Avustralya Sidney’de Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin vermiş olduğu Bulunduğu ortak dilekçeyi almış, Dışişleri Bakanlığı’yla Türk Hava Yollarıyla gereklerini kurmuş ve Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda’da oy verme saatlerini ve günlerine ilişkin siyasi parti muhafazalarımızın de ortak vermiş oldukları dilekçeleri değerlendirilerek 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy vermek kullanılıyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İkinci tur muhafazası on beş günlük bir süreç. Türk siyasi düşmanlığının ilk defa kullanıldığı bir süreç. Bu sürenin kısalığı ve acil karar alma süreci de göz önüne bakma daha önceki ilk tur oylamada da yurt dışından temsilciliklerde oy verme gün ve saatleriyle ilgili olarak Devlet Bakanlığı’nın ve siyasi partilerin içerdiğinin de göz önüne geçmeden ufak tefek değişiklikler, düzeltmeler yapılmıştır. Bu düzeltmelerin ikinci oylama süreci içerisinde de kişisel partilerimizden ve Devlet Bakanlığımızdan gelen talepler değerlendirilerek mümkün oldukça karşılanmaya çalışılmaktadır.”

Exit mobile version