YSK Başkanı Yener: “Muharrem İnce’ye verilen oylar geçerli olarak kabul edilecek”

YSK Başkanı Yener: “Muharrem İnce'ye verilen oylar geçerli olarak kabul edilecek”

Yüksek Kurulu Seçim (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından ileri sürülmesine ilişkin, “Kurulumuzun yapmış olduğu toplantı sonucu oy birliğiyle sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından birinci oylamadan sonra geçtiği ve bu süreçte İnce’ye verilen oyların oy olarak kabul edilmesi gerekli kılınmıştır” dedi.
YSK Başkanı Yener, YSK’de basın mensuplarına gideceğini, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığından aday çekilme dilekçesinin dün YSK’ye iletildiğini hatırlattı.
Yener, YSK’nin bugün bir toplantı yaptıklarını belirterek, İnce’nin adaylığına ilişkin alınan kararı şöyle açıkladı:
“Kurulumuz bugün sahip olduğu sonucu toplantı 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nun 12. Maddesi’nde yapılan düzenlemede cumhurbaşkanı adaylığından aday listesinin Resmi Gazete’de ilanından sonra yapılan çekilmelerin geçersiz olduğuna ilişkin düzenleme ve 6271 sayılı Yasa’nın ve 298 sayılı Yasa’nın ilgili maddesi Değerlendirilen maddelermiş ve Kurulumuz yapmış olduğu sonuç olarak toplantı oy birliğiyle sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adayının teşvikinin birinci oylamadan sonra 6271 sayılı Yasa’nın 12.
Seçimlerle ilgili tüm değerlendirmelerin alındığını vurgulayan Yener, seçimlerin Türk demokrasisine ve Türk halkına hayırlar getirmesini diledi.

Exit mobile version