Yunanistan’a sert çıkan Erdoğan, “ABD ve Avrupa’dan gelen destekler sizi kurtaramaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Yunanistan açıklaması! "ABD ve Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtaramaz" diyerek ekledi...

Yunanistan'a sert çıkan Erdoğan, "ABD ve Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtaramaz"

Son günlerde Yunanistan ile artan tansiyon sonrası gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı erdoğan'dan kritik açıklamalar geldi. Nota verilmesinden, ABD'nin araçalrının adalara konuşlandırılmasına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Yunanistan ile yaşanan sorunlar ile alakalı açıklamaları merak ediliyordu. 

Erdoğan, “Yunanistan'ın kışkırtarak üstümüze salanların niyetlerini çok iyi biliyoruz, kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız. Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunun ötesinde. Ülkemiz savunmasında taviz vermeyecek. ABD ve Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtaramaz” dedi. 

Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü bizim gücümüz bunun çok ötesindedir. Ama bunun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. 

Amerika'dan Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtarır mı sanıyorsunuz? Sadece patinaj yaparsınız, başka işe yaramaz.

Kimsenin dolduruşuna gelmeden kendi önceliklerimizin ve milletimizin çıkarları çerçevesinde adımlarımızı belirliyoruz. Savaşın ilk günlerinde bizi hata yapmakla suçlayanlar şimdi haklılığımızı teyit etti. Dışarıdan aldıkları talimatlarla bizim dengeli duruşumuzu eleştirenler şimdi bizi takdir etmek zorunda kaldı. Türkiye yalnızlaşıyor, dünyadan uzaklaşıyor diyenler şimdi kuyruklarını kıstırıp kös kös oturuyor. 

Exit mobile version