Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ: “Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ: “Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekçilerini açıkladı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte parti genel merkez açıklamasında bulundu. Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu’nu destekçilerini duyurdu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Özdağ ile oldukça verimli bir toplantıya gittiklerini belirterek, “İki genel başkan imzalı bir metin hazırladık. Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’nin huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sistemine kavuşup daha sağlıklı yol yürümesi açısından her genel başkana, siyasi partiye sorumluluklar düşüyor. Bizler de bu koruma bilincinde bir araya geldik. Güzel sonuçlar elde edildi. Umarım çok güzel bir atmosferde seçimden sonra buluşacağız ve Türkiye’yi huzura kavuşturacak yürüyüş atacağız” ifadesini kullandı.

“Sığınmacılar çıkışından Türkiye’nin ekonomik çıkışının aşılması mümkün değil”
Zafer Partisi lideri Özdağ ise, Türkiye’de 13 milyon mülteci yaşadığını ileri sürerek, “Bu 13 milyon mülteci vatan gerilerine yollanmadan ve yenilerinin ulaşması politikalarla engellenmeden Türkiye’nin ekonomik olarak aşılması mümkün değil. Yılda 11 milyar dolara sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız, kiraların yükselmesini engelleyemeyiz. Sokaklarda güvenlik sağlayamayız. Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, yollara doğru bir çizgiye oturtamaz” dedi.

“Bir model üzerinde benim fikir birliğine vardık”
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmeden de bahseden Özdağ, şu ifadeleri kullandı:
“Kendilerine sorduk, bizden istedi destekler. bir sene içinde uluslararası hukuka uygun, insan kanat gözeten, dönen Suriyelilerin Suriye’de rehberlik edecek ama Türk ekonomisi üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, çetelerini sokaklarından, okullarımızın önünü sökecek bir model üzerinde içindeki fikir birliğine vardık. da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde destekleme kararı verdik.”

İmzalanan protokol
İki lider arasında imzalanan 7 maddelik protokol ise şöyle:
“Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan ‘Türk vatandaşlığı’ konusundaki tanım ve içeriği korunacaktır. 1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içinde ülkeye geri gönderilecek. Devletin varlığı ve çevresinde hedef alan başta FETÖ, PKK, DEAŞ olmak üzere bütün terör hücreleri ile etkili ve kararlı mücadele edecekler. Terörle mücadele muhafazası terörle bağlantılı yasal görevlilerla sabit olan mahalli idare idaresi yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı muhafazası devam ediyor. Terörle müzakere değil, mücadele edilecek. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısı hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin vermeyecektir. Devlet bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması hedefleniyor. Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçeveleri çok etkili bir şekilde mücadele edecekler. Devlet memuruna karşı şeffaf olması ve açık davranış kuralları tam mutabakata varılmıştır.”

Exit mobile version