Zelensky, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü

Zelensky, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Londra’da bir araya geldi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa rakiplerine yaptıkları ziyaretler kapsamında İngiltere’ye geldi. Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile Londra’daki Checkers kır evinde bir araya geldi. Sunak ile görüşen Zelensky, muhtemel bir karşı saldırıda sağlanacak askeri yardım konusunu ele aldı. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı kameraların karşılaşması geçti. Zelenskiy, savaş uçaklarının döneminde Sovyet’in kalacağını ve çıkacağını belirtti. Batılı savaş uçakları rehberlerinden sonra müzakerelerin nasıl gideceği sorusuna ise Zelensky, “Ukrayna için çok önemli bir konu çünkü gökyüzünü kontrol etmeyeceğiz” dedi. Avrupalı ​​müttefikleri uzun süre savaş uçaklarını desteklemeye çağıran Zelenskiy, toplantının ardından “jet bileşimi” oluşturmak istediğini belirtti.
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise yapacağını, İngiltere’nin Ukrayna’yı kapsayan ülkeler arasında önemli bir rol oynadığını ifade etti. Sunak, Ukraynalı pilotların eğitimlerinin yakın zamanda gittiklerini sözlerine ekledi.
Şubat ayında Ukraynalı pilotların F16 jetleriyle göstereceğini duyuran İngiltere, Zelensky’nin ziyaretinden önce İngiltere hava savunma füzeleri ve uzun menzilli saldırı uçak konusunda da Ukrayna’ya uçtu.

Exit mobile version