661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı el görevlisi

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı el görevlisi

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık altın kemeri Cengizhan Şimşek’ten postası, Mustafa Taş’a verildi.
Geçen yıl düzenlenen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Cengizhan Şimşek, finalde Mustafa Taş’ı yenerek altın kemerin sahibi olmuştu. Ancak daha sonra Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Cengizhan’ın dopingle mücadele çerçeveli zorunlu adres bildirimlerini yapmaması varsayımı ödül, kemer ve madalyaların çatışmasına karar verdi. Cengizhan Şimşek ise bu karara itiraz etmiş ve Ankara 15. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararına gitmiştir. Tekrar görülen dava sonucu Cengizhan’ın itirazı reddedildi ve altın kemerin Mustafa Taş’a verilmesi kararlaştırıldı.
Edirne’de düzenlenen törenle Mustafa Taş, 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ‘Başpehlivanı’ unvanının sahibi oldu. Cengizhan Şimşek’ten alınan altın kemer Mustafa Taş’a verildi.
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in gideceği, “Mustafa Taş’ın Kırkpınar’da kendi hakkıyla başpehlivan olmasını bekliyorum. Kırkpınar’da inşallah bundan sonra böyle kötü şeyler yaşanmaz. Herkesin akıllı olması lazım, artık Türkiye çok gelişti. dedi.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş de, “Bizler hukuka saygı ve insanlara güvenen insanlarz. Bugünün geleceğine göre Mustafa Taş’ın başpehlivan olarak ilanıdır. Bizde bunu bugün kamuoyuna ilan ettik. Bundan sonra güreşimiz için mutlu bir şekilde devam eder.” diye konuştu.
661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mustafa Taş şu ifadelere yer verdi:

“Böylece bir olayın gerçekleşmesini kimse istemezdi. İki taraf sonuna kadar çok yorulduk. Benim ve güreş federasyonunun bu ölen olayla bir sonuçları yok. Bu konu Cengizhan Şimşek ve yargılanmasıyla ilgili bir durum. Bugün yargı kararı gereği altın kemer bana takdim edildi. Böyle olaylar yaşanmaz.Kemeri Kırkpınar Er Meydanı’nda takmak istiyorum.”

Exit mobile version