Abdullah Avcı kimdir ve nereli? Abdullah Avcı hangi takımı tutuyor?

Abdullah Avcı kimdir ve nereli? Abdullah Avcı hangi takımı tutuyor?

Abdullah Avcı kimdir ve nereli? Abdullah Avcı, 31 Temmuz 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuş bir Türk futbol antrenörüdür. Aslen Samsunludur. Futbol kariyerine Vefa, Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa gibi takımlarda oynayarak başlamıştır. Uzun süre İstanbulspor’da futbol oynamış ve takım kaptanlığı yapmıştır. Futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlük kurslarını tamamlayarak antrenörlük kariyerine adım atmıştır.

Antrenörlük kariyerinde Abdullah Avcı, İstanbulspor’da yardımcı antrenör olarak görev aldıktan sonra İstanbulspor A2 takımının başına geçmiştir. 2004 yılında Galatasaray PAF takımında teknik direktör olarak şampiyonluk yaşamıştır. Türkiye 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın başında Avrupa Şampiyonası’nda başarılı bir performans göstererek takımı ikinci kez Avrupa Şampiyonu yapmıştır.

Abdullah Avcı hangi takımı tutuyor?

Abdullah Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Milli Futbol Takımı ve Medipol Başakşehir gibi takımlarda teknik direktörlük yapmıştır. Başakşehir ile Türkiye Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde etmiştir. Avcı geçmişte kendisinin Galatasaraylı olduğunu ancak bulunduğu görevde bunun hiçbir etkisinin olmayacağını vurgulamıştı.

Abdullah Avcı, 1990 yılında Hülya Avcı ile evlenmiştir ve Ege ile Mert adında iki oğlu vardır. Avcı, hem futbolculuk kariyeriyle hem de teknik direktörlük başarılarıyla Türk futbolu içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Exit mobile version