Ali Koç’tan genel kurul açıklaması

fenerbahçe ali koç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Başkanlık şampiyonluğu durumunda bugün de olağanüstü Genel Kurul’a çıkmayı bitirdiğini bir kez daha paylaşıyorum” dedi.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kurumların resmi internet sitesini açıklama yaparak, cumhurbaşkanının çıkması durumunda olağanüstü seçimli genel kurula gidileceğini ifade etti. Taraftarların üzüntülerini en derinden hissettiklerini söyleyen Koç, şu ifadeleri kullandı:
“Kulübümüzün çatısı altında Başkan olarak görevde bulunduğum 5. sezonda Futbol Takımımız, Fenerbahçe için tek başarı kriteri olan şampiyonluğa ne yazık ki ulaşılamadı. Başarıyla mutlu olan üzüntüsüyle kahrolanımızın bir taraftarımızın, üyelerimizin yaşadıklarını anlıyor, en derinden hissediyoruz. Videolarda Genel Kurul’a gitmeye hazır hale geldiklerini belirtmiştim.Bu duruşun arkalarını söylemekla birlikte çağrıyı merkezlerinden şu ana kadar dek resmi bir adayın çıkmadığı da açıklamanın malumudur.
Değerli Fenerbahçeliler, Bugünlerde Fenerbahçe 9 sezon şampiyonluklardan uzak kaldı, üst üste yaşanan olumsuzluklar her şeyin etkilerine gitti ve camiamız ne yazık ki birbirinden ayrışmış barındırıyor. Tüm bu gerçekler çerçevesinde, yeni sezon takımını çalıştıranlara girilmişken henüz bir Başkan adayının indirmesi, yayınlanan Seçimli Genel Kurul’un -tüzüğümüz gereği yapılabileceği tarihi de dikkate alan- Fenerbahçe’yi bir sezon hedeflerinden daha uzaklaştırma riskine taşımadığı yadsınamaz bir gerçektir.
Genel Seçimli Genel Kurul’un gerçekleşmesi halinde yeni yönetim kurulunun görev işleminin 1 yıl ile sınırlı olması da bir çalışma çevresinin ciddi cephesi bir engeldir. Bu risklere rağmen birinci aday çıkması durumunda bugün de dizinin Genel Kurulu’ndan ayrılmayı bitirdikten sonra bir kez daha paylaşıyorum. Bu yol tercih edilmediği takdirde Haziran 2024’te yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurulumuzda aday olacak kongre üyelerimizin aday oldukları kaynaklardan devralacakları göreve en iyi ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmaları adına; Kulübümüzün her türlü imkânı, bilgi ve detayları, hukuki verileri değerli Başkan Adaylarına açık olacaktır. İhtiyaçları olması halinde soracakları tarafımızdan yanıt alabileceklerdir.
Oğul olarak; 2023-2024 sezonunda Futbol Takımı’nın başladığı hayata geçmeye başlanmaya, eksikler tespit edilmiş, Fenerbahçe’nin gol çerçevesi bütçesel planlamaları yapılmış, transfer görüşmeleri yürütülmektedir. Kısa vadede Futbol Takımımızın önünde Türkiye Kupası hedefi bulunmaktadır. Sizlerden ricam öncesinde 11 Haziran günü Türkiye Kupası’nı karşılaması ve bu maçın ardından sezona Süper Kupa’yı kazanarak Fenerbahçe’mizin final maçında kenetlenmemizdir. Fenerbahçe’nin ana ihtiyacı olan taraftarlarının arkasında hissetmesidir.”

Exit mobile version