Beşiktaş’tan orta sahaya transfer

Beşiktaş Sivasspor'un genç orta saha oyuncusu Kerem Atakan Kesgin'i renklerine bağladığını açıkladı. Transfer'in detayları neler? Kerem Atakan kimdir? haberin içeriğinde..

Beşiktaş'tan orta sahaya transfer

Orta sahaya transfer için arayışlarını sürdüren Beşiktaş, orta sahasını Sivasspor'dan Kerem Atakan Kesgin ile güçlendirdi.

Siyah-beyazlı ekip yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki futbolcu ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Beşiktaş'ın açıklaması şu şekilde:

“Kulübümüz, 2022-23 sezonu transfer çalışmaları kapsamında orta saha oyuncusu Kerem Atakan Kesgin ile sözleşme imzaladı. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Kerem Atakan Kesgin'e Beşiktaş Ailesi'ne hoş geldin der, başarılar dileriz.”

Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor’a 1.4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Beşiktaş, 4 yıllık sözleşme imzaladığı Kerem Atakan’a her sezon için 5 milyon TL garanti para ödeyecek.

Sivasspor'dan veda mesajı

Sivasspor da, Beşiktaş'ın transferi açıklamasının ardından genç orta saha oyuncusun için bir veda mesajı paylaştı.

Sivasspor'dan yapılan paylaşımda, “Futbolcumuz Kerem Atakan Kesgin'in transferi için Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Kerem Atakan'a bugüne kadar kulübümüze verdiği emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin yeni döneminde sonsuz başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“Forma savaşı vereceğim”

Kendini hazır hissettiğini ve Beşiktaş'la şampiyonluk yaşamak istediğini belirten Kerem Atakan Kesgin, “Uzun bir süreç oldu gibi hissettim ama güzel bittiği için çok mutluyum. Umarım bu sezonu şampiyonlukla kapatırız ve benim de büyük emeğim olur. Forma savaşının içinde olacağıma eminim. Kendimi hazır hissediyorum.”

 

Kerem Atakan Kesgin kimdir?

5 Kasım 2000 tarihinde Tokat'ın Turhal ilçesinde dünyaya gelen Kerem Atakan Kesgin, futbola 2011 yılında Turhal Gençlerbirliği'nde başlamıştır.

Eski Bucasporlu futbolcu Hüseyin Nazlı vasıtasıyla 2013 yılında Bucaspor altyapısına transfer olan Kerem Atakan Kesgin, 4 Nisan 2017 tarihinde Bucaspor'la iki yıllık sözleşme imzalayarak profesyonel olmuştur.

10 Nisan 2017 tarihinde İstanbulspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta 2. Lig'deki ilk maçına çıkan Kesgin, ertesi hafta oynanan Tepecikspor maçında da oynamıştır.

Bucaspor ile profesyonel olduğu ilk sezonda iki lig maçında süre alan genç futbolcu, ertesi sezon Bucaspor ile yarım sezonda tüm kulvarlarda 15 maça çıkmıştır.

Gösterdiği performansla 31 Ocak 2018 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Göztepe'ye transfer olan Kesgin, Göztepe ile Süper Lig'deki ilk maçına Alanyaspor karşısında çıkmıştır.

2015 yılında başlayan millî takım kariyerinde Türkiye U-15, Türkiye U-16, Türkiye U-17 millî takımlarında forma giymiştir. Türkiye U-17 millî takımıyla 2017 yılında Hırvatistan'da düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamıştır.

21 yaşındaki orta saha oyuncusu, halen Türkiye U-21 millî takımında forma giymektedir.

 

Exit mobile version