Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’ten fikstür eleştirisi

Siyah-Beyazlılar'ın, Kayserispor'u 2-1 yendiği maçın ardından teknik direktör Şenol Güneş özeleştiri yaptı, mücadeleyi değerlendirdi. Tecrübeli hoca, "Pozisyonlarımız var. O pozisyonlarda dikkatli vuruş yapsak gol olabilirdi. Ama bu bizim yavaş oyunumuzu, eksik taraflarımızı kapatmaz" ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş’ın Kayserispor’u yendiği maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş karşılaşmayı değerlendirdi. İşte tecrübeli hocanın açıklamalarından ön plana çıkanlar…

“Kayserispor’un 5 maçta mağlubiyeti yoktu. Takım savunmasını iyi yapıyor. Rakip hata yaptığında hızlı hücuma çıkabiliyor. Bunu iyi bir alışkanlık haline getirdi. Bu anlayışla sahaya çıktı. Biz bunu bekliyorduk. Rakip sahada oynama çalıştık, bunda da başarılı olduk.”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten fikstür eleştirisi
İkinci yarıda da aynı şey vardı. Oyun disiplininden kopmadan oynamaya çalıştık. İlk yarıda da gol gelebilirdi ama bunun için daha hareketli oynamak lazım, top kayıplarını daha az yapmak lazım. Duran toptan gol atmamızı bekliyordum ama yiyeceğimizi düşünmüyordum. Kayserispor’un kısa oyuncuları var. Hiç beklenmeyen şekilde gol oldu.

Dikkatli vuruşlar yapsak…’

“Benzer pozisyonlar biz yakaladık, atamadık. Futbol böyle bir şey. Rakip daha az gelip gol atabilir. İlk yarıda da pozisyonlarımız var. O pozisyonlarda dikkatli vuruş yapsak gol olabilirdi. Ama bu bizim yavaş oyunumuzu, eksik taraflarımızı kapatmaz. Bütün oyuncular elinden geleni yaptı ve kazanmayı hak ettiler.”

Bütün takımlar zor. Pendikspor’a puan verdik. Sürpriz oldu ama verdik. Adana Demirspor’a hazırlanacağız. Salı günü gideceğiz. Çarşamba maç oynayıp geri döneceğiz. Orada kalmak istedim ama 3-4 gün orada kalmak gerekiyordu. Program bile zorlanıyor ama çalışacağız.

“Bizim bir sıkıntımız daha var. Milli sayımız 11, bazen daha fazla oluyor. Onların gidip oynaması veya oynamaması idman kaybına da neden oluyor. Onun için söyledim, bu tip değişimlerde milli takımdan gelen oyunculardan sonra sen de idman yapamıyorsun.”

Onana sorusuna yanıt

Jean Onana’nın kadroda yer alamaması hakkında konuşan Güneş, “Oyuncular bazen adaptasyon sorunu yaşayabilir. Jean Onana ile ilgili farklı bir sıkıntı yok. Performansı ve formu sebebiyle bugün tercih etmedik. Oyuncunun tecrübesi ve oyun tarzı ile ilgili bir sıkıntı yok. Bu maç kendisini tercih etmedik. Bir sonraki maç ihtiyacımız olacak belki onu tercih edeceğiz. Performansı yeterli olan oyuncuları sahaya sürmeye devam edeceğiz. Biz bir takımız. Takımı ileri kim götürecek ise o oyuncuyu sahaya sürmek zorundayız” diye konuştu.

Süper Lig’deki karşılaşmaların programlarıyla ilgili düşüncelerini dile getiren, “Belçika’dan dönüşümüz sonrası zaten çalışma süremiz yeterli değildi. Çarşamba günü oynayacağız tamam ama erken oynayacağız. Maçın erken saatte oynanmasına yayıncı kuruluş mu, federasyon mu karar veriyor? Diğer takımlara da böyle fikstürler verilecektir diye düşünüyorum. Bakacağız ve göreceğiz. Alınan bir karar var ve biz de buna uyacağız. Oyuncularım da görevini yapacak. Çıkacak ve oyunlarını oynayacaklar. Takımları için en iyisini yapmaya çalışacaklar. Federasyon ile sıkıntımız, sorunumuz yok ama olanı söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version