Beşiktaş’ı 36-33 yenen Sakarya Büyükşehir adına finale yazdırdı

Beşiktaş'ı 36-33 yenen Sakarya Büyükşehir adına finale yazdırdı

Erkekler Hentbol Süper Ligi Play-Off Yarı Finalinde Beşiktaş’ı 36-33 mağlup eden Sakarya Büyükşehir Hentbol takımı adına Süper Lig finaline yazdırdı. İlk sahip olduğumuz tarihi bir başarıyı gösteren Büyükşehir Hentbol galibiyet sevincini taraftarıyla kutladı.
Erkekler Hentbol Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu Play-Off Yarı Final karşılaşmasında Beşiktaş’ı konuk eden Sakarya Büyükşehir Hentbol, ​​mücadeleyi 36-33 kazanarak seride durumu 2-1 yaptı ve adına finali yazdırdı. Dün oynanan mücadeleyi kazanarak seriyi son maçı taşıyan Sakarya ekibi, Serdivan Spor Salonu’nda oynanan serinin son maçında taraftarı cephesinde kazandı. Adını Süper Lig finaline yazdıran Büyükşehir Hentbol’un finaldeki rakibi ise normal sezonu lider bitiren Beykoz Belediyesi oldu. Karşılaşmaya Taner Günay, Oğulcan Güney, Sedat Yıldırım, Mohammed Mırı, Ramazan Döne ve Çetin Çelik 7’lisi ile başlayan Büyükşehir Hentbol, ​​mücadelenin ilk sezonunu 18-15 önde tamamladı. İkinci yarı karşılaştırmalı mücadelenin yaşandığı karşılaşmayı Kaptan Ramazan Döne ve Onur Ersin’in etkili oyunuyla 36-33 yendi ve finali kazandı. Mücadelede Büyükşehir adına Kaptan Ramazan Döne attığı 10 golle takımın en skorer ismi Çetin Çelik ise 5 gol galibiyete katkı verdi. Karşılaşma sonunda tüm takım sevincini yarattı ve galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladı. Karşılaşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi ve çok sayıda taraftar takip etti.

“Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş’ı saf dışı haftalarda finale yükseldiler”
Karşılaşma sonunda tüm takım ve teknik heyeti tebrik eden Başkan Ekrem Yüce, “Süper Lig’de yer aldığınız ilk sezonda final yükselme başarısını gösteren hentbol takımımızı gönülden tebrik ediyorum. Bugün burada son Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş’ı saf dışı geçenlerde finale yükseldiler. Şehrimizi gururlandırdılar. İnşallah bu güzel sezon sonunda şehrimize şampiyonluk kupasını getirecekler. Bugün hentbol takımımızı yalnız bırakmayan tüm Sakaryalılara da teşekkür ediyorum. Final serisinde de tüm Sakarya’yı hentbol takımının yanında olmaya davet ediyorum” dedi.

Exit mobile version