Bingöllü atlet Abdulmecit Açan, Balkan Dağ Şampiyonası’nda

Bingöllü atlet Abdulmecit Açan, Balkan Dağ Şampiyonası'nda

Siirt’in Eruh ilçesinde yapılan Balkan Dağ Koşusu Elemeleri’nde Türkiye üçüncüsü olan Bingöllü atlet Abdulmecit Açan, Balkan Şampiyonası’na konuk oldu.
Bingöl’ün Solhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcularından Abdulmecit Açan, Karadağ’da yapılacak olan Balkan Dağ Şampiyonası’na milli takım kampına katılarak konuk oldu. Çocuk yaşta gittiği sporculuk il ve bölge yarışmalarında dereceler alan Solhanlı atlet Açan, ilk kez aldığı milli davetin mutluluğunu yaşıyor. Milli davetten sonra ilçede hazırlık yapan Abdulmecit Açan, hazırlıklarını tamamlayarak milli takım kampına katıldı. Açan, 14 Mayıs’ta Karadağ’da düzenlenecek olan Balkan Dağ Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Milli takım kampı öncesinde İHA menajerine açıklamalarında bulunan Açan, “9 yıldır Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde antrenmanlarımı yapıyorum. Kulüp ve okul yarışlarında birçok müsabakada yer aldım. Kocaeli’de yapılan Dünya Dağ Şampiyonası Elemeleri’nde üçüncü olarak yerimi garantiledim.Düzenli olarak antrenmanlarıma devam ediyorum.14 Mayısta Karadağ’da yapılacak olan Balkan Dağ Şampiyonası maçlarımıza son hız devam ediyoruz.Karadağ’a gitmeden önceki son antrenmanlarımı sürdürüyorum” dedi.

Ümit Sekin: “İnşallah enstrümanı en iyi şekilde temsil etmeye liderlik ediyor”
9 yıldır Açan’a antrenörlük yapan antrenör Ümit Sekin, “Elazığlıyım. 2013 yılından beri Solhan’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde atletizm antrenörlüğü yapmaktayım. 10 yıl içinde güzel çalışarakla çok başarıya imza attık. Krosta olsun, yol koşularında olsun, dağ yarışlarında bütün olsun yarışmalarda savunmaya devam ediyoruz.Abdülmecit Açan öğrencim 10 yaşında beri benim yanında.9 senedir berabere çalışıyoruz.9 sene sonra yeni verim almaya başladık.Siirt’in Eruh ilçesinde yapılan Balkan Dağ Şampiyonası Elemeleri’nde Sporcum Türkiye üçüncü olarak milli takımı kazanmayı hak kazandı. 14 Mayıs’ta Karadağ’da yapılacak Balkan Dağ Şampiyonası’nda mücadelemizi sürdüreceğiz.
Uzun bir sürecin sonunda bu başarının elde edildiği Solhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan ise, “Bu uzun bir sürecin sonucu ortaya çıkan bir netice. Bunun hemen akabinde Kocaeli Başiskele’de yapılan Dünya Dağ Şampiyonası Elemeleri’nde de tekrar Türkiye üçüncüsü olan Abdulmecit , inşallah hem Balkan Dağ Şampiyonası’ndan sonra Avrupa ve Dünya Dağ Şampiyonaları’nda da sergilenecek.Uzun bir süreç sonunda bu başarı elde edildi.Her gün hafta içi beş gün hafta sonu iki gün olmak üzere bu gençlerimiz gördükleri parkta antrenmanlarına devam ediyorlar. Bu süreçte Belediye Başkanımız sürekli yanımızda kendilerine de teşekkür ediyorum.

Exit mobile version