Bursaspor Divan Kurulu’ndan kritik açıklama

Bursaspor Divan Kurulu'ndan kritik açıklama

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, yapılacak genel kurula dikkat edilmesi, “Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda aday olacak arkadaşların hesaplarını, planlarını, projelerini çok iyi yapmalarını ve Bursaspor Kongre Üyelerinin sonundan çıkmalarını, Divan Yönetim Kurulu olarak kullanmak isteyenler” dedi.
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, dizinin Genel Kurul öncesi önemli açıklamalarını yaptı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sakder, “Bildiğiniz gibi Bursaspor’umuz için çok zor şartlar çok zor bir sezon geride bırakıldık. , teknik heyette alan arkadaşları, futbolcularımız ve taraftarlarımız olarak çok zor günleri aşarak bugünlere gelebildiler.Şimdi önümüzde yaşanacak daha da zor günleri bekliyorlar.Yönetim kurulumuzun aldığı karara göre 17/25 Haziran tarihlerinde Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. bulunduğu ekonomik durumu ne kadar vahim olduğunu ortaya koyacaktır” diye konuştu.

“Aday olacak arkadaşların hesaplarını, planlarını, projelerini çok iyi yapmalarını hatırlatırız”
Aday olacaklara çağrıda bulunan Sakder, “Bütün bu yapılar altında gelecek günlerde yapılacak olan türk Genel Kurul Toplantısı’nda aday olacak arkadaşların hesaplarını, planlarını, projelerini çok iyi yapmalarını ve Bursaspor Kongre Üyelerinin çıkmalarını, Divan Yönetim Kurulu olarak elde etmek istiyorlar. Muhtemel adayların Bursaspor Kulübünün içinde bulunduğu durum hakkında ki gerçek bilgileri sağlık öğrenmelerini ve daha sonra ‘Haberimiz yoktu’ bahanelerine sığınmalarını rica ediyoruz. Bu arada; Genel Kurul’da Başkan adayı olacakların listelerini tüzüğümüzün ilgili unsurları gereğince, 10 Haziran Cumartesi günü saat 15.00-17.00 arasında Özlüce Tesisler’inde Divan Yönetim Kurulu’na teslim edilmesi gerektiğini tekrar hatırlatırız. Son olarak da 60. yaşını kutladığımız kulübü şampiyon müzesine tüm Bursalıların sahip olacakları ümidi ile yaklaşmanız için hepinize tekrar teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Kulüpler ayağı yere basan bir bütçe hazırlamak zorundadır”
7405 Sayılı yeni Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanunu’nun önemli bir değişim paketi beraberinde getirdiğini ifade eden Galip Sakder, “Nisan 2022’de çıkan yeni yasa kapsamı ilk etapta 1 yıl, ikinci etapta ise 6 aylık ek süre zarfında tüzük ve esas sözleşmelerin yeni yasayla uyumlu hale getirme zorunluluğu bulunuyor. Özetle Kasım 2023’e kadar önümüzde bir tüzük genel kuruluş var. Kulüpler artık dernek değil. Yeni bir tüzel kişilik kimliğine kavuşmuş durumda. en önemli getirisinin denk bütçesi ve harcamalarda sınırlandırma uygulamalarının mümkün olduğunu.

Exit mobile version