Engin Koyun: “Kulübü 1. Lig’de değil, Süper Lig’de devretmek istiyorum”

Engin Koyun: "Kulübü 1. Lig'de değil, Süper Lig'de devretmek istiyorum"

Seçimli genel kurul heyecanı yaşanan Kocaelispor’da mevcut başkan Engin Koyun, “Ben bir dönem daha devam etmek ve ondan sonra görmek istiyorum. 3 yıllık takım Süper Lig’e çıkış ve orada da başarılı olarak yeniden Avrupa’ya gitme hedefi var. Ben kulübü 1 . Lig’de değil, Süper Lig’de devretmek istiyorum. Herkes çalıştırsın” dedi.
Kocaelispor’un Seçimli Mali Genel Kurulu çoğunluk sağlanamadığı için 3-4 Haziran tarihlerine ertelendi. Mevcut kulüp başkanı Engin Koyun, “Adaylığım devam ediyor. Başka adayların yakınlarına da saygı göstermek lazım. Şu ana kadar Kocaelispor’a başkanın geleceğiken şimdi adayların geleceği olması, birkaç ismin konuşulması bile iyi bir şey. Kendileri için değil Kocaelispor için mücadeleye hazır olacağını söylüyorlar. Kocaelispor’a bu ortamı getirmek bile başarıdır.Birçok şehirdeki kulüpler aday bulamıyorlar, kayyum atanıyor.Burada kulüpler olarak geldiğimiz nokta, çevrez takımlarımız, mali içeriklerden yoksun olmamız, başarıyı yakalama beklentilerimizi artırıyor.Bu da beni mutlu ediyor” diye konuştu.

“Yönetim kurulumları yolda yarı bırakmam”
Kocaelispor Kulüp Başkanlığı’na aday olması beklenen isimlerden Yaşar Can’ın kendilerine yol vermede aday olmak istediklerinden seçtikleri açıklamaları üzerine, Yaşar Can’ın adaylıktan çıkma ihtimalinin sorulması üzerine Engin Koyun, “Öyle bir şey olabilir mi? Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hareket ediyoruz. Yarısından. Fazlaları diğer listeye geçer, hamle yapması ancak o zaman ‘Sıkıntı var’ deriz.Ama şu an bütün yönetim üyesi arkadaşlarıyla devam etmeye karar verdiler. düşmüşken, kimsenin eline cebine atmazken orada olmuş ailelerini yüz üstü bırakırım? önceden gelseydi düşünebilirdim.Adaylığımız devam ediyor.Bazı şeylerin zamanı gelince olur.Zamansız işlere kimse kalkışmamalı. Bu okulların nereden nereye geldiğine bak. Nereye aldık, nereye gittik. Bunca dudaklarını çektik. Artık her şeyi çok daha iyi bekliyoruz. Başarıyı yakalamışız. Altyapı ve tesisleşme adımlarımız sürüyor. Birçok deneyim ve avantajımız var. Bu durumdaki insanı devam ettirmek herkesin desteklenmesine ihtiyaç var. Şehirde de ‘Başarı ve tecrübe devam etsin’ algısı var. Şehirde huzur ve bütünlük de sağlanmış durumda. Neden yanında olmuyorsunuz? Benim reklama ya da başka bir şeye sahip değildim. Başarıysa başarı elde edildi. Reklamsa reklam da yapıldı. Bu kuruluşların hedefleriyle ilgili önemli rakamlar atıldı” notu bulundu.

“Kocaelispor’u nelerin beklediği bilinmeli”
Engin Koyun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Yaşar Bey de sağlattığımızı takdir ediyor. Maddi olarak neler yaptığımızı da biliyor. Aday olmasında benim açımdan hiçbir kusur yok. Kongrede üyeler ne karar verirse saygı duyacağız. Yaşar Bey iyi bir Kocaelispor’ludur. Kocaelispor’u beklediklerini bilmesi ve buna hazırlıkları olması lazım.’Aday olacağım’ diyerek aday olunmuyor. Yaşar Bey mutlaka hazırlıklarını veriyor, ona gidiyor. , değer deposu, değerli arkadaşımızdır. Aday olursa da saygı duyarım. O da her şeyin sahipliğine. Yarın bir gün doğal olarak bırakacağız.Ben bir dönem daha devam etmek ve ondan sonra istemek istiyoruz.3 yılda takım Süper Lig’e çıkış ve orada da başarılı olarak yeniden Avrupa’ya gitme hedefine var. Ben kulüp 1.Lig’de değil, Süper Lig’de devretmek istiyorum. Herkes çalsın. Bize inansın ve güvensin. Ben Kocaelispor’un başkanıyım ve adaylığım devam ediyor.”

“Tahir Başkan seçim işlerine karışmaz, taraf olmaz”
Kocaelispor’un en büyük mali destekçisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile adaylık değerlendirmesi hakkında değerlendirme yapmadıkları konusunda ise Engin Koyun, “Tahir Başkan karışmaz. Karışması da doğru değildir. Kongreye gelir, adayları veya adayları tebrik eder, kazananın da yanında olur. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’mız çok ciddi destek verdi, vererek de devam edecek.Bunu kendisi de beyan etti.Fakat kongrede seçimin tarafı olmaz.Dikkat ediyor.Dinlerken bile hiç müdahale etmedi, tavsiyesi bile olmadı.Biz Kocaelispor’a başkan seçiyoruz. Belediye Başkanı’nı olaydan sonra ona zarar verir, başka bir şey olmaz. Tarafsızdır.

Exit mobile version