Fenerbahçe’nin yeni transferi Edin Dzeko kimdir, kaç yaşında ve hangi mevki?

Fenerbahçe'nin yeni transferi Edin Dzeko kimdir, kaç yaşında ve hangi mevki?

Fenerbahçe’nin yeni transferi Edin Dzeko kimdir, kaç yaşında ve hangi mevki? Edin Dzeko, 17 Mart 1986 doğumlu bir Bosna-Hersekli futbolcudur. Forvet pozisyonunda oynamaktadır ve şu anda Serie A takımlarından Inter’de forma giymektedir. Aynı zamanda Bosna-Hersek milli takımının kaptanlığını yapmaktadır. Dzeko, milli takımının en çok gol atan futbolcusu unvanına sahiptir.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Edin Dzeko kimdir?

Dzeko, 2008-2009 sezonunda Bundesliga takımlarından VfL Wolfsburg’da gösterdiği performansla dikkat çekti. Bu sezon ligde 26 gol atarak ligin en golcü ikinci oyuncusu oldu. 2009-2010 sezonunda ise attığı 26 golle gol kralı unvanını elde etti. Dzeko, Manchester City’de oynadığı dönemde de önemli başarılara imza attı. 2011-2012 Premier League sezonunda Tottenham Hotspur’a karşı oynanan maçta dört gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve aynı sezon son dakikalarda attığı golle Manchester City’nin Premier League şampiyonluğunu kazanmasına katkı sağladı.

Dzeko, kariyerindeki başarılarına bir yenisini ekleyerek Avrupa’nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu oldu. Bosna-Hersek milli takımıyla da 101 maçta forma giydi ve toplamda 55 gol attı. Milli takımda elde ettiği başarılarla da adından söz ettirdi.

Son zamanlarda Edin Dzeko, transfer spekülasyonları ve performansıyla gündemde yer almaktadır. Futbol kariyerindeki tecrübesi ve gol yetenekleri nedeniyle birçok kişi tarafından takip edilmektedir.

Exit mobile version